17.1 C
Athens

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-1: Νταμπλούχος για 18η φορά στην ιστορία του!

Το Κύπελλο ανήκει στον Ολυμπιακό! Οι Ερυθρόλευκοι με πειραματική άμυνα επιβλήθηκαν με 1-0 της ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό και κατέκτησαν το τρόπαιο πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς – παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στο γήπεδο – πήρε μετά από πέντε χρόνια το Κύπελλο – το 28ο της ιστορίας της – και κατέκτησε το 18ο νταμπλ του αποδεικνύοντας εκ νέου στο γήπεδο πως είναι η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα.

Το χρυσό γκολ ήρθε διά ποδός Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, ο οποίος σκόραρε για δεύτερο σερί ματς κόντρα στην Ένωση: Ο Καμαρά του πέταξε την μπάλα στον κενό χώρο, ο Λόπες ήταν απών και ο Σέρβος με φανταστικό τελείωμα στη δεξιά γωνία του Τσιντώτα έγραψε το 0-1 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά απείλησε δύο φορές πριν έρθει το γκολ, ωστόσο και στη συνέχεια η Ένωση δε βελτίωσε την εικόνα της – ειδικά αμυντικά – με αποτέλεσμα οι Ερυθρόλευκοι να φτάσουν πολύ κοντά στο 0-2 στο 35′.

Ο Ελ Αραμπί τους πέρασε όλους, έφτασε απέναντι από τον Τσιντώτα και σούταρε, με την μπάλα να… γλείφει το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ της Ένωσης, η οποία δεν έβρισκε τρόπους (παρά μόνο με μακρινά σουτ του Βέρντε) να απειλήσει τον άγουρο, αλλά σταθερό σε γενικές γραμμές τρίτο γκολκίπερ, Κωνσταντίνο Τζολάκη.

Στο 49′ ο Μασούρας βγήκε τετ α τετ, αλλά ο Τσιντώτας έσωσε εκ νέου, ενώ ο γκολκίπερ της Ένωσης κράτησε την ομάδα του στο ματς. Το ίδιο έκανε και στο 54′, όταν ο Έλληνας μεσοεπιθετικός κέρδισε πέναλτι από το τάκλινγκ του Μπακάκη και από την άσπρη βούλα ο Ελ Αραμπί δεν κατάφερε να πετύχει κάτι περισσότερο.

Ο Μαροκινός είχε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών και έδειξε να δυσκολεύεται να βρει δίχτυα και να μην έχει καθαρό μυαλό. Ο Ολυμπιακός ωστόσο, απέδειξε σε ένα ακόμα ματς ότι έχει το μέταλλο του νικητή και ειδικά όταν βρίσκει την ΑΕΚ απέναντι του…

ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1

Σκόρερ: 9′ Ραντζέλοβιτς

Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

Βοηθοί: Σάντερ Φαν Ρούκελ (Ολλανδία), Ερβιν Γιαν Ζόσεφ Ζέινστρα (Ολλανδία)

4ος: Ροβ Ντιεπέρινκ (Ολλανδία)

VAR: Πάουλους Φαν Μπούκελ (Ολλανδία)

AVAR: Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δ. Αττικής)

Κίτρινες: Σιμόες, Μάνταλος, Λιβάγια, Λόπες, Κρίστιτσιτς / Τοροσίδης, Μασούρας, Καφού

ΑΕΚ (Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (62′ Παουλίνιο), Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες (80′ Μαχαίρας), Κρίστισιτς, Μάνταλος, Βέρντε (62′ Αλμπάνης), Λιβάγια, Ολιβέιρα.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Τζολάκης, Μπρούνο, Μπα, Σισέ, Τοροσίδης (80′ Σεμέδο), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Βαλμπουενά (76′ Καφού), Ραντζέλοβιτς, Ελ Αραμπί (90+1′ Φορτούνης).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς