21.3 C
Athens

Το Μπερνα-Μπέου, τα παλιά ρόστερ και η «ιδιωτική ασφάλεια» από τη Θεσσαλονίκη

Ο Χρήστος Υφαντής αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που οδήγησαν στον τελικό του Πανθεσσαλικού με όρους ΕΠΟ και σύμπραξη FIFA

Στο… ιστορικό Μπερνα-Μπέου του Βόλου αναμένεται (έχει προγραμματισθεί, επί το ορθότερον) να διεξαχθεί το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου ενεστώτος έτους ο Τελικός Αγώνας του Κυπέλλου της περιόδου 2019/2020, ο οποίος ξεκίνησε να διεξαχθεί στις 26 Ιουλίου 2020, μετατέθηκε, το πρώτον, για τις 30 Αυγούστου 2020, για να προκύψει νέα μετάθεση για τις 12 Σεπτεμβρίου 2020.

Οι λόγοι των μεταθέσεων που προηγήθηκαν είναι πασίγνωστοι, συνεπώς δεν προκύπτει ουδείς λόγος να αναφερθούν εκ νέου ή να επισημανθούν. Όποιος από κοντά έχει παρακολουθήσει αυτή την κωμική ιστορία έχει εδραία πεποίθηση για το τι συνέβη και προς εξυπηρέτηση ποιων συμφερόντων, άρα… πάμε παρακάτω.

Η επιλογή του Μπερνα-Μπέου, ως έδρας του Τελικού, δεν είναι τυχαία. Προέκυψε μετά από ένα κανονικό σχεδιασμό, που (προφανώς) είχε προηγηθεί στα γνωστά παρασυμβούλια της ΕΠΟ (προηγούνται των κανονικών συνεδριάσεων), με βασικό στόχο ένα και μόνο: να διαμορφωθεί περί τους όρους διεξαγωγής του αγώνα μια συγκεκριμένη ατμόσφαιρα εναντίον του Ολυμπιακού, ώστε να περιοριστούν (αν αυτό μπορεί να συμβεί) οι πιθανότητες του να κερδίσει το Κύπελλο.

Η πόλη του Βόλου, το «ιστορικής αξίας, κάτι σαν ποδοσφαιρικός Πύργος του Άιφελ», Πανθεσσαλικό Στάδιο, που έχει ήδη ενταχθεί στη λίστα των προστατευόμενων μνημείων στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ιστορία από τον Τελικό του 2017, η τοπική Ένωση, ο Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης και ο μέντορας του Προέδρου της Τοπικής Ένωσης δημιουργούν, έτσι ή αλλιώς, μια συγκεκριμένη ατμόσφαιρα, ένα πλαίσιο διεξαγωγής του αγώνα εξαιρετικά αρνητικό για τους ερυθρόλευκους.

Σε αυτό τον αρνητισμό της έδρας είναι που επενδύει η ΕΠΟ, με την απόφαση της να ορίσει τον αγώνα στο Πανθεσσαλικό στάδιο, για να διευκολυνθούν οι σχεδιασμοί της να εμποδιστεί, όσο είναι δυνατό, ο Ολυμπιακός να φτάσει στο νταμπλ. Σχεδιασμοί, που επεκτάθηκαν και στην επιλογή να αγωνιστούν οι ομάδες με τα «παλιά ρόστερ» σε ένα αγώνα που θα διεξαχθεί (αν διεξαχθεί) την επομένη (12.09.2020) της ημέρας (11.09.2020) που θα ξεκινήσει επίσημα το πρωτάθλημα της Super League 1 της περιόδου 2020/2021!

Δεν είναι καθόλου τυχαία η διαδικασία επιλογής του γηπέδου, ούτε αυτή της αποστολής ερωτήματος στη FIFA για τα ρόστερ με τα οποία θα αγωνιστούν οι ομάδες, όπως εξελίχθηκαν στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ στις 31.08.2020.

Σ’ εκείνη τη συνεδρίαση τον ορισμό της ημέρας διεξαγωγής του αγώνα (12.09.2020) ακολούθησε ο προσδιορισμός της έδρας, με την Επιτροπή Διοργανώσεων να προτείνει (εκ νέου και σαφώς δολίως) τη Ριζούπολη και τον κ. Λασκαράκη, Πρόεδρο της ΕΠΣ Βόλου, να αντιπροτείνει το γήπεδο της πόλης του. Η επιλογή της Ριζούπολης (αν και προκρίθηκε στη δήθεν ψηφοφορία που ακολούθησε) ήταν δεδομένο πως θα «κοπεί» από την Αστυνομία από την ώρα που ήδη είχε απορριφθεί την πρώτη φορά. Όπερ και εγένετο!

Το Μπερνα-Μπέου, ως έδρα διεξαγωγής του αγώνα, κατέστη με το κόλπο αυτό μονόδρομος, άρα «και τα σκυλιά δεμένα», καθώς «δεν φταίμε εμείς στην ΕΠΟ, αλλά η κακιά Αστυνομία που δεν θέλει τη Ριζούπολη».

Την ίδια τύχη είχε και το θέμα με τα ρόστερ που θα αγωνιστούν οι ομάδες. Την εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας να επιλεγούν τα νέα ρόστερ καθώς ξεκίνησε ήδη η αγωνιστική περίοδος 2020/2021 ενίσχυσε, με όση δύναμη πειθούς διαθέτει, ο κ. Φούσεκ επιμένοντας και ο ίδιος στην ανάγκη να έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι μετεγγραφές των ομάδων.

Μπροστά, όμως, στην κυριαρχική παραγοντική παρουσία ενός Παπαχρήστου, του γνωστού συντοπίτη του κ. Μπουσμπουρέλλη εκ Μεσολογγίου ορμώμενοι και οι δύο, τι χρείαν έχωμεν δικηγόρων, νομικών εν γένει και εκπροσώπων της FIFA;

«Με τα παλιά ρόστερ, επειδή είναι αγώνας της προηγούμενης περιόδου» απεφάνθη ο κ. Παπαχρήστου, έμεινε ενεός να τον κοιτάζει μ’ εκείνο το αστραφτερό βλέμμα της αγελάδας ο Φούσεκ και τελικά αποδείχθηκε, δια της ίδιας της FIFA παρακαλώ, ότι ενός Παπαχρήστου μύριοι έπονται και μπορεί να κατοικοεδρεύουν και στην Ελβετία!

Το τρίτο που απομένει για να δέσει το γλυκό είναι… οι άνθρωποι που θα ασχοληθούν με τη διεξαγωγή του αγώνα. Ειδικά οι «περίεργοι» της ιδιωτικής ασφάλειας. Αυτοί που θα εμφανιστούν, θα κάνουν τη δουλειά που θα τους ανατεθεί και μετά ποιος τους είδε, ποιος τους απάντησε…

Λέγεται, ότι θα φτάσουν στο Πανθεσσαλικό από τη Θεσσαλονίκη (είναι πιο κοντά από την Αθήνα και είναι μικρότερα τα μεροκάματα), επειδή υπάρχει συσσωρευμένη εμπειρία από τον Τελικό του 2017.

Βεβαίως, η διεξαγωγή του αγώνα κεκλεισμένων των θυρών δυσκολεύει πολύ τις διάφορες ταρζανιές, αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, όταν μάλιστα είναι φανατικός οπαδός.

Ίδωμεν…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Ο Κόουλ Πάλμερ αποτελεί το φως στο φετινό σκοτάδι της Τσέλσι

Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός έδωσε πραγματική παράσταση με τέσσερα γκολ κόντρα στην Έβερτον και πέτυχε μια σειρά από ρεκόρ, σε μία εμφάνιση που δεν πρόκειται για πυροτέχνημα και ήταν ακόμη μία απόδειξη πως μπορεί να γίνει ο ηγέτης της Τσέλσι τα επόμενα χρόνια για την επιστροφή στις επιτυχίες

Το φύλλο αγώνα του ντέρμπι «καίει» τον Παναθηναϊκό για φτύσιμο στον διαιτητή και υβριστικά συνθήματα κατά του Μπαρτζώκα

Ορατός είναι ο κίνδυνος τιμωρίας για τον Παναθηναϊκό, αφού οι διαιτητές αναφέρουν στο φύλλο αγώνα ότι ο α' διαιτητής (Πιτσίλκας) δέχθηκε φτύσιμο από οπαδό, ενώ καταγράφηκε και υβριστικό σύνθημα κατά του Γ. Μπαρτζώκα

Μπαρτζώκας: Το ματς κρίθηκε σε μία-δύο αποφάσεις και στις χαμένες βολές, θα είμαστε έτοιμοι στα playoffs

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ανέλυσε τους λόγους της ήττας των Ερυθρολεύκων στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό, αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε εξωαγωνιστικό και τόνισε πως η ομάδα του θα είναι έτοιμη για την πρεμιέρα των playoffs της Euroleague