27.3 C
Athens

Community Shield: Τροπαιούχος η Άρσεναλ, 5-4 τη Λίβερπουλ στα πέναλτι!

Το δεύτερο της τρόπαιο (μετά από αυτό του FA Cup) κατέκτησε η Άρσεναλ με τον Μικέλ Αρτέτα στον πάγκο. Στον τελικό του Γουέμπλεϊ, οι Κανονιέρηδες επικράτησαν των Κόκκινων του Κώστα Τσιμίκα (έμεινε στον πάγκο) με 5-4 στα πέναλτι μετά από το ισόπαλο 1-1 της κανονικής διάρκειας.

Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα βρήκε νωρίς δίχτυα και στη συνέχεια επέλεξε να διαχειριστεί το προβάδισμα και να ψάξει το γκολ στις αντεπιθέσεις. Οι «κανονιέρηδες» προηγήθηκαν με 1-0 στο σκορ χάρη στο καταπληκτικό γκολ που σημείωσε με φαλτσαριστό σουτ ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στο 13′, με τον Άλισον να μην μπορεί να αντιδράσει. Σημειώνεται πως προηγήθηκε καταπληκτικό build up της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα μέχρι να φτάσει η μπάλα στον Γκαμπονέζο και εκείνος να εκτελέσει άψογα.

Στο 18′ ο Ενκέτια δοκίμασε νέο σουτ για την Άρσεναλ, ωστόσο ο Άλισον απομάκρυνε εντυπωσιακά, ενώ στο 27′ δημιούργησε νέα φάση για τον Ομπαμεγιάνγκ που δεν εκτέλεσε σωστά.

Η Λίβερπουλ ανέβασε την απόδοση της στο δεύτερο μέρος και στο 55′ ο Μανέ έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες να απομακρύνει στο τετ α τετ με τον Σενεγαλέζο. Ο… ήρωας έστω και προσωρινά, ήταν ο Μιναμίνο που πέρασε στο ματς στο 59′ και στο 73′ ισοφάρισε, αφού συνεργάστηκε υπέροχα με τον Σαλάχ, ξαναπήρε την μπάλα και έγραψε το 1-1.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν τελικά στα πέναλτι μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας, εκεί όπου ο Μπρούστερ αστόχησε για τους Κόκκινους, με αποτέλεσμα τελικά η Άρσεναλ να κερδίσει με 5-4 και να κατακτήσει το τρόπαιο.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ:

1-0 Σαλάχ

1-1 Νέλσον

1-2 Φαμπίνιο

2-2 Μέιτλαντ-Νάιλς

Δοκάρι ο Μπρούστερ

3-2 Σέντρικ

3-3 Μιναμίνο

4-3 Νταβίντ Λουίζ

4-4 Τζόουνς

5-4 Ομπαμεγιάνγκ

Άρσεναλ (Αρτέτα): Μαρτίνες, Μπεγερίν (58’ Σέντρικ Σοάρες), Λουίζ, Χόλντινγκ, Τίρνεϊ (83’ Κολάσινατς), Μέιτλαντ Νάιλς, Τζάκα, Ελνένι, Σακά (82’ Νέλσον), Ενκετιά, Ομπαμεγιάνγκ

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Ουίλιαμς (59’ Κεϊτά), Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Μίλνερ (59’ Μιναμίνο), Βαϊνάλντουμ (90+2’ Μπρούστερ), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (83’ Τζόουνς)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς