19.9 C
Athens

Θρήνος στο παγκόσμιο μπάσκετ για τον θάνατο του Κλιφ Ρόμπινσον

Ο Κλιφ Ρόμπινσον έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών, σκορπώντας θλίψη στον κόσμο του NBA αλλά και στους απανταχού μπασκετόφιλους. Ένας από τους παίκτες που ήταν πολύ πιο μπροστά από την εποχή τους, ο Κλιφ Ρόμπινσον διακρινόταν ταυτόχρονα για τις αμυντικές του αρετές ως ψηλός (2.08), αλλά και για την ικανότητά του να σκοράρει αξιόπιστα από μακρινή αξιόπιστη. Κάτι που αποτελεί ζητούμενο για έναν σύγχρονο σέντερ υψηλού επιπέδου.

Τα αίτια του πρόωρου θανάτου του σταρ των Μπλέιζερς δεν έγιναν γνωστά, παρ’ όλα αυτά ο θρυλικός προπονητής των Κονέκτικατ Χάσκις, Τζιμ Καλχούν, δήλωσε πως ο Ρόμπινσον είχε περάσει εγκεφαλικό πριν από δυόμισι χρόνια. Με παρατσούκλι «Uncle Cliffy» και γνώρισμα ένα χαρακτηριστικό headband στο μέτωπο, ο Κλιφ Ρόμπινσον ήταν ένας από τους καλύτερους αμυντικούς της γενιάς του, βασικό στήριγμα του σούπερ σταρ των Μπλέιζερς, Κλάιντ Ντρέξλερ για μια εξαετία, αλλά και ένας από τους θρύλους του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ.

Ο Ρόμπινσον ήταν η 36η επιλογή στο NBA Draft του 1989, μετά από μια τετραετία στους UConn Huskies. Με ύψος 2μ.08 μπορούσε να παίξει και στις δύο θέσεις της ρακέτας, ενώ στην κορυφαία του σεζόν (1994/95) είχε 21.3 πόντους από 49% στο δίποντο, 37% στο τρίποντο και 69% στις βολές, μαζί με 5.6 ριμπάουντ, 2.6 ασίστ, 1.1 κλέψιμο και 1.1 μπλοκ ανά 36.3 λεπτά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς