22.2 C
Athens

ΑΠΟΕΛ βόλεϊ: Ανανέωσε ο Λάιος

Ο Γιάννης Λάιος ανανέωσε τη συνεργασία του με την ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΑΠΟΕΛ και σήμερα (27/8) ο σύλλογος της Λευκωσίας ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας με τον έμπειρο Έλληνα τεχνικό.

Η ανακοίνωση:

«Το πετοσφαιρικό τμήμα του Σωματείου ΑΠΟΕΛ, ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του, με τον Ελλαδίτη προπονητή, Γιάννη Λάιο.

Η προπονητική καριέρα του κ. Λάιου είναι αξιοζήλευτη, αφού κατέκτησε έξι πρωταθλήματα και το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης ως προπονητής του Ολυμπιακού Πειραιώς. Υπήρξε προπονητής των εθνικών ομάδων αντρών και γυναικών της Ελλάδας για 10 χρόνια, ενώ θήτευσε για αρκετά χρόνια στον πάγκο του Πανελληνίου αλλά και του Παναθηναϊκού. Ο πολύπειρος Γιάννης Λάιος είναι καθηγητής πετοσφαίρισης σε Πανεπιστημιακό επίπεδο και θεωρείται εκ των κορυφαίων Ελλήνων προπονητών των τελευταίων δεκαετιών.

Ο κ. Λάιος ήρθε πέρυσι τον Νοέμβριο στην ομάδα, όταν ο ΑΠΟΕΛ βρισκόταν σε δεινή αγωνιστική κατάσταση και βοήθησε στην άμεση αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας.

Ευχόμαστε στον κ. Λάιο να συνεχίσει απ’ εκεί που έμεινε πέρυσι και να έχει νέες επιτυχίες με την ομάδα μας».

Ο Γιάννης Λάιος, ο οποίος είναι ο προπονητής που χάρισε στο ελληνικό βόλεϊ τον πρώτο ιστορικό ευρωπαϊκό τίτλο, και συγκεκριμένα το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1996 με τον Ολυμπιακό, τόνισε για την επισημοποίηση της παραμονής του στον ΑΠΟΕΛ: «Ένιωσα χαρά και τιμή όταν ο πρόεδρος κ. Σεβέρης μου πρότεινε να συνεχιστεί η συνεργασία μας και τη χρονιά αυτή η οποία θα είναι πολύ διαφορετική από την προηγούμενη που δεν τελείωσε λόγω κορονοϊού. Η αύξηση των ομάδων σε 9 και κυρίως η συνέχιση του πρωταθλήματος στη Β΄ φάση με μικρά πρωταθλήματα των 4 ή 5 ομάδων δίνει άλλη διάσταση τόσο για την προπόνηση των αθλητών όσο και στον ανταγωνισμό μεταξύ τους.

Η ομάδα αυτή τη χρονιά έχει πολλούς ταλαντούχους και υποσχόμενους νέους αθλητές. Η δική μου προσπάθεια θα είναι να εμπλουτίσω και να διευρύνω τις τεχνικές τους ικανότητες ώστε να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε ένα καλό σύγχρονο τακτικό παιχνίδι. Για τους λόγους αυτούς ξεπεράσαμε την αντίληψη της ήσσονος προσπάθειας αυξάνοντας τις εβδομαδιαίες προπονήσεις σχεδόν στις 11 – 12. Ο περισσότερος αυτός χρόνος ελπίζω να μας βοηθήσει στην εκμάθηση και εφαρμογή περισσοτέρων τεχνικών-τακτικών. Ο μεγάλος μας στόχος θα είναι η συμμετοχή μας στην πεντάδα της Β´ φάσης και ελπίζω τότε να κάνουμε την αναπροσαρμογή του και να προσπαθήσουμε για κάτι πιο μεγάλο!».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς