21.3 C
Athens

Ελεύθερος ο Ροναλντίνιο, επιστρέφει στη Βραζιλία

Άνοιξε ο δρόμος για την επιστροφή του Ροναλντίνιο στη Βραζιλία, αφού ο δικαστής τερμάτισε τον κατ’ οίκον περιορισμό του σε ξενοδοχείο της Παραγουάης, τερματίζοντας μια δοκιμασία άνω των πέντε μηνών που ξεκίνησε, όταν προσπάθησε να εισέλθει στη χώρα με πλαστό διαβατήριο.

Ο δικαστής συμφώνησε σε μια «υπό όρους αναστολή» των κατηγοριών, αλλά ο παλαίμαχος παίκτης, που διέμενε σε πολυτελές ξενοδοχείο μετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή, καλείται να πληρώσει 90.000 δολάρια σε έξοδα, τα οποία θα δοθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Ο Βραζιλιάνος αστέρας αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα από την πρωτεύουσα της Παραγουάης προκειμένου να ταξιδέψει στο Ρίο ντε Τζανέιρο, με ιδιωτικό αεροπλάνο.

Ο Ροναλντίνιο συνελήφθη στις 6 Μαρτίου μαζί με τον αδερφό του Ρομπέρτο Ασίς όταν προσπάθησαν να εισέλθουν στην Παραγουάη με πλαστά διαβατήρια. Κρατήθηκαν στη φυλακή για 32 ημέρες πριν αφεθούν ελεύθεροι σε κατ’ οίκον περιορισμό σε κορυφαίο ξενοδοχείο στην Ασουνθιόν μετά την καταβολή εγγύησης 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με το Reuters, οι εισαγγελείς της υπόθεσης δήλωσαν ότι δεν βρήκαν «κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο Ροναλντίνιο συμμετείχε άμεσα στην απόκτηση των παράτυπων εγγράφων».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς