19.3 C
Athens

FIFA: Απειλεί με αποκλεισμό το Τρινιντάντ και Τομπάγκο

Η FIFA τόνισε ότι αν η Ομοσπονδία του Τρινιντάντ και Τομπάγκο προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, τότε θα αντιμετωπίσει τον αποκλεισμό από το διεθνές ποδόσφαιρο.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαμάχη από τον Μάρτιο, όταν η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας της χώρας διαλύθηκε για οικονομικές ατασθαλίες.

Ο Γουίλιαμ Γουάλας, πρόεδρος της ομοσπονδίας (TTFA) παρέπεμψε την υπόθεση στο CAS αλλά στη συνέχεια απέσυρε την καταγγελία, καθώς επικαλέστηκε ανησυχίες προκατάληψης.

Από την πλευρά της η FIFA προειδοποίησε λέγοντας:

«Η επιμονή της πρώην ηγεσίας της TTFA να προσφύγει σε τοπικό δικαστήριο αντί για το καθιερωμένο φόρουμ επίλυσης διαφορών στο CAS θέτει σε κίνδυνο τη συνολική ποδοσφαιρική δομή στη χώρα και θέτει σε κίνδυνο τη θέση του ποδοσφαίρου του Τρινιντάντ και Τομπάγκο διεθνώς».

Αν η Ομοσπονδία του Τρινιντάντ και Τομπάγκο δεν υποχωρήσει τότε το θέμα θα συζητηθεί στο συνέδριο της FIFA στις 18 Σεπτεμβρίου. Εκεί θα τεθεί και το ζήτημα του αποκλεισμού από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Στις 8 Οκτωβρίου, το έθνος της Καραϊβικής θα αγωνιστεί με τη Γουιάνα στην πρεμιέρα των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς