16.1 C
Athens

Ο «ήλιος» Πέλκας κι οι… πλανήτες του σε απόλυτη ευθυγράμμιση

Ο Πέλκας έκανε μαθήματα… τριγωνομετρίας στη μεγάλη νίκη – πρόκριση του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ του Ρασβάν Λουτσέσκου είναι μία ομάδα για μαθήματα «τριγωνομετρίας» και ο αρχηγός του Δημήτρης Πέλκας ένας…

«ήλιος» που γύρω περιστρέφεται όλο το ασπρόμαυρο… πλανητικό σύστημα. Χρόνια ολόκληρα είχαν οι οπαδοί του δικεφάλου να δουν τέτοιες μαθηματικές εξισώσεις στην ομάδα τους.

Περί… «τριγωνομετρίας»: Είναι το Α και το Ω του ποδοσφαίρου. Ο ΠΑΟΚ με φόρα από τα περσινά απλά μαθήματα εφαρμογής του τριγώνου είχε τη μία πλευρά σταθερή κι αυτή ήταν του Δημήτρη Πέλκα. Τα άλλα δυο σκέλη του «τριγώνου» ήταν ο Μάτος με το Λημνιό, όταν ο ΠΑΟΚ έκανε κατεβασιές από τα δεξιά.

Όταν ο Πέλκας διοχέτευσε τις επιθέσεις του ΠΑΟΚ από αριστερά, ήταν και πάλι η σταθερή πλευρά του «τριγώνου» με τα άλλα δυο σκέλη τους Ελ Καντουρί και ο Μαουρίσιο.

Ο ΠΑΟΚ δεν άφηνε τίποτα στην τύχη, ό,τι έκανε μέσα στο γήπεδο ήταν απόρροια μιας κονσερβαρισμένης προοπτικής που διδάσκεται στην προπόνηση, αλλά με κατάλληλους παίκτες να την υπηρετούν. Γεμάτος μεστότητα και ομορφιές.

Ο δε, Δημήτρης Πέλκας εξελίσσεται σε ηγεμόνα του ΠΑΟΚ. Όπου πατούσε στο γήπεδο, υπήρχε γύρω του μια «περιστροφή» των υπολοίπων που πάντα έβρισκαν τρόπο για να του δώσουν τη μπάλα κι αυτός ήξερε πάντα τι να την έκανε, μόλις την έπαιρνε. Σπουδαία ποδοσφαιρική πάστα και λογικά, ο Σκίμπε θα βγήκε για… μπίρες μόλις παρακολούθησε το ματς του δικεφάλου του βορρά.

Αν υπάρχει η ορολογία «δουλεμένη ομάδα», τότε ο ΠΑΟΚ είναι ο κύριος εκφραστής της. Ούτε μία περιττή κίνηση, ούτε μία περιττή ενέργεια κι αυτό πιστώνεται στο Λουτσέσκου. Και στη διοίκηση, φυσικά, που αγόρασε παίκτες – προσωπικότητες.

Μη λησμονούμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι σχεδόν ο ίδιος με τον περσινό κι όπως φάνηκε στο γήπεδο, ξεχειλίσει η «χημική ένωση» της αμυντικής γραμμής με την μεσαίας, αυτής με την επιθετική, αλλά και τις άμυνας με την επίθεση και τις προωθήσεις των μπακ.

Ο Πρίγιοβιτς είναι ένα παιδί συνδεδεμένο με τα αντίπαλα δίκτυα, αυτό ήταν γνωστός, πάλι πέτυχε γκολ. Το άγνωστο ήταν ότι πήρε ασίστ από τον… Πασχαλάκη και πολλοί μίλησαν για καλό οιωνό εν όψει του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς