18.7 C
Athens

Μαρτίνς για Τσιμίκα: Είναι τέλειος για τη Λίβερπουλ, εκπλήρωσε το όνειρο του

Ο Πέδρο Μαρτίνς έπλεξε το εγκώμιο του Κώστα Τσιμίκα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο goal.com. Ο Πορτογάλος κόουτς κλήθηκε να αναλύσει το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Λίβερπουλ και… έσταξε μέλι για τον πρώην παίκτη του, εξηγώντας στους δημοσιογράφους πως είναι τέλειος για την αγγλική ομάδα και έχει ισχυρή προσωπικότητα για να πετύχει.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πορτογάλος στη συνέντευξη του: «Ένας φανταστικός επαγγελματίας και άνθρωπος. Εμπιστευτείτε με, είναι τέλειος για τον τρόπο παιχνιδιού του Γιούργκεν Κλοπ. Αξίζει την ευκαιρία. Βελτιώθηκε πολύ και τώρα θα παίζει στο καλύτερο πρωτάθλημα και σε μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Δεν είμαι χαρούμενος που έχασα έναν τόσο καλό παίκτη, αλλά χαίρομαι για τον Κώστα. Μίλησα μαζί του αφού υπέγραψε και ήταν τόσο χαρούμενος. Ήταν ένα από τα όνειρά του.

Είναι μαχητής και παίζει με πάθος. Έχει ισχυρή προσωπικότητα και νοοτροπία. Θέλει να μάθει και ξέρω ότι ο Κλοπ θα το ανακαλύψει. Ο Κώστας θα τον ακούει με μεγάλη προσοχή γιατί θέλει να βελτιωθεί. Ξέρει πως πρέπει να δουλέψει σκληρά για να παίξει, αλλά έχει υπομονή και είναι έτοιμος για όλα.

Βελτιώθηκε πολύ την τελευταία διετία σε συνέπεια και στην άμυνα. Όταν γύρισε από την Ολλανδία (σ.σ. από τον δανεισμό του στη Βίλεμ), είχε κάποια προβλήματα, αλλά βελτίωσε τις τοποθετήσεις του στις μονομαχίες. Με την μπάλα ξέρει τι πρέπει να κάνει. Έγινε ακόμα πιο επιθετικός χωρίς την μπάλα και θα το διαπιστώσετε στις εμφανίσεις του.

Πάντα ήταν πολύ σημαντικός στον τρόπο που δημιουργούσαμε επιθέσεις και για αυτό φυσικά ο Κλοπ θέλησε να τον αποκτήσει. Δίνει ενέργεια, πλάτος, επιθετική απειλή. Έτσι παίζαμε και εμείς. Δεν ήταν κάτι καινούργιο για εμένα η εμφάνιση του απέναντι στον Τραορέ της Γουλβς. Έκανε ίδια παιχνίδια απέναντι στον Σουλεϊμάνοφ της Κράσνονταρ που είναι φανταστικός εξτρέμ, τον Μόουρα της Τότεναμ, τον Πεπέ της Άρσεναλ. Όποιος και αν βρεθεί απέναντι του, βγαίνει μπροστά».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς