22.6 C
Athens

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για Μπαρμπαρούση

Eντολή για έρευνα έδωσε ο υπ. Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής • Την ποινική δίωξη του βουλευτή και της Χρυσής Αυγής ζητά ο Πάνος Καμμένος

Στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, δίνοντας παράλληλα εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Παράλληλα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, διαβίβασε στον κ. Ζαγοραίο δημοσιεύματα σχετικά με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, παραγγέλλοντας και εκείνη έρευνα.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Κοντονής υπογράμμισε πως «στο κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής προς την στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε συλλήψεις υπουργών και πολιτειακών παραγόντων υπάρχει σωρεία ποινικών αδικημάτων, των οποίων τον χαρακτηρισμό θα κάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας».

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε την εκτίμηση πως υπάρχουν και κακουργηματικά αδικήματα και σημείωσε σχετικά: «Σε περίπτωση κακουργήματος προβλέπεται ακόμη και σύλληψη βουλευτή».

Καμμένος: Ζητώ ποινική δίωξη κατά Μπαρμπαρούση και Χρυσής Αυγής

Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και της Χρυσής Αυγής ζήτησε, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ζήτησε, επίσης, από τη Βουλή να εγκρίνει την «άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή, για να μπορέσει να εφαρμόσει η δικαιοσύνη τους νόμους».

Στον Αρειο Πάγο Καμμένος και Κουβέλης για Μπαρμπαρούση

Στο μεταξύ, προφορική μηνυτήρια αναφορά καταθέτουν από λεπτό σε λεπτό στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Φώτης Κουβέλης, κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση, αλλά και κατά τη Χρυσής Αυγής. Οι κ. Καμμένος και Κουβέλης θα ζητήσουν από τον εισαγγελέα να ασκήσει διώξεις με βάση τα προβλεπόμενα από τον ποινικό κώδικα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς