19.5 C
Athens

Σώσε με, δωσ’ μου να πιω το δηλητήριο…

Η «θεία Polly» απαριθμεί όλες τις περιπτώσεις όπου ο Γ. Βασιλειάδης έσωσε το ελληνικό ποδόσφαιρο

Εγώ η «θεία» Polly των PEAKY BLINDERS δηλώνω ερωτευμένη με το Γιώργαρο Βασιλειάδη. Έτσι, δηλαδή και διαβάσεις τι είπε σήμερα στη Βουλή το παλικάρι, έχεις ένα δίλημμα. Είσαι με το Βασιλειάδη, δηλαδή ή, με τον γίγαντα τον Ηλία τον Ψινάκη;

Όπως ο Ψινάκης ως δήμαρχος έσωσε το Μαραθώνα και τον έκανε κέντρο του κόσμου, έτσι κι ο Gorgio έσωσε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να τα πιάσουμε ένα – ένα τα πράγματα, να δούμε πόσες ο υφυπουργός έσωσε το ποδόσφαιρο.

Μία φορά έσωσε το ελληνικό ποδόσφαιρο στον τελικό του κυπέλλου ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στο Βόλο. Στον τελικό, βέβαια, δεν πήγε. Γιατί δεν πήγε; Όχι, βέβαια, για να μην πληρώσει διόδια. Δεν πήγε γιατί διαφωνούσε να γίνει ο τελικός στο Βόλο. Και ποιος πήρε την απόφαση να γίνει εκεί; Ο ίδιος ο πρωθυπουργός μετά από συνεννόηση με τον τότε πρόεδρο της «εξομάλυνσης» Γιάννη Δρόσο.

Που τον αγνόησαν, δηλαδή, ο Τσίπρας με το Δρόσο κι έγινε της τρελής στη αερογέφυρα και που έκαψαν το Βόλο τα παιδιά, ήταν μία «σωτηρία». Πάμε παρακάτω. Λέει ο Γιώργαρος ότι αυτή η κυβέρνηση έριξε τη λεγόμενη «παράγκα». Μάλιστα. Και τα λεφτά του Ιβάν που πήγαν; Σε δωρεές;

Και μετά ήρθε η «εξυγίανση». Ωραία. Μιλάμε ότι σώθηκε το ποδόσφαιρο. Κύζας, Μάνταλος, Αρετόπουλος, Κομίνης, όλοι μεγάλοι σωτήρες. Επί ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά, Γιώργαρε. Κι ο Σαββίδης το κουμπούρι επί ΣΥΡΙΖΑ το τράβηξε στην Τούμπα. Κι ο Σκουτέρης που καθυστερούσε τις αποφάσεις για να ευνοηθεί ο ΠΑΟΚ.

Κι άλλες σωτήριες ομορφιές έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ. Έμειναν επτά ΠΑΕ άστεγες τηλεοπτικά κι ο Υφυπουργός ήθελε να βάλει στο παιχνίδι την ΕΡΤ για να τις σώσει. Τα λεφτά του φορολογούμενου, δηλαδή.

Για τους αθλητικούς δικαστές, που θέλει να θέσουν υποψηφιότητα και οι υπάρχοντες, ενώ ο Κοντονής είχε νομοθετήσει για τριετία και τέλος, η σωτηρία είναι και του Γιώργου και του Σταύρου.

Που έχει γεμίσει ξένους επίτροπους η ΕΠΟ που ο καθένας δεν ξέρει τι δουλειά κάνει, άλλη μία σωτηρία του Βασιλειάδη. Σωτηρία – προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Που στα παιχνίδια της Football League η ΟΥΕΦΑ στέλνει συνέχεια μπιλετάκια περί χειραγωγημένων, άλλη σωτηρία κι αυτή.

Αν δεν είναι σίγουρο ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, μιλάμε για τεράστια σωτηρία του Βασιλειάδη.

Ευτυχώς, όμως, που ο Βασιλειάδης θα φύγει με τον πρώτο ανασχηματισμό. Γιατί δεν αντέχει άλλη σωτηρία το ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς