19 C
Athens

Χάος λόγω βλάβης στο μετρό του Παρισιού – Επιβάτες περπατούσαν στις ράγες (pics, video)

Καθηλωμένοι για ώρες οι συρμοί • Εγκλωβίστηκαν περισσότεροι από 3.000 επιβάτες μέσα στη ζέστη χωρίς κλιματισμό

Μία βλάβη στην πολυσύχναστη γραμμή 1 του μετρό του Παρισιού, που χρησιμοποιούν ιδιαίτερα οι τουρίστες, είχε ως συνέπεια να εγκλωβιστούν περισσότεροι από 3.000 επιβάτες το βράδυ της Τρίτης.

Η βλάβη σημειώθηκε περίπου στις 8 το βράδυ της Τρίτης, με αποτέλεσμα να περάσουν πάνω από 2 ώρες προκειμένου να απομακρυνθούν οι επιβάτες. Ολα αυτά, στη γραμμή που εξυπηρετεί πολλούς τουριστικούς προορισμούς, όπως το μουσείο του Λούβρου, ο Κήπος του Κεραμεικού και η Λεωφόρος Σανζ Ελιζέ.

Συνολικά 12 συρμοί χρειάστηκε να ακινητοποιηθούν και να εκκενωθούν. Σε κάποιες περιπτώσεις, άνθρωποι έπρεπε να κατέβουν στο στενό πέρασμα ανάμεσα στον συρμό και τον τοίχο της σήραγγας, με το φως των κινητών τους τηλεφώνων και στη συνέχεια περπάτησαν πάνω στις ράγες για να φτάσουν στον πλησιέστερο σταθμό.

Ορισμένοι επιβάτες αναγκάστηκαν να ανοίξουν τις πόρτες των συρμών, ενώ ο πανικός μεγάλωνε. «Είχαν περάσει τρία τέταρτα, οι πόρτες παρέμεναν κλειστές, ενώ η θερμοκρασία ήταν πάνω από 40 βαθμοί», διηγούνται επιβάτες. «Εκανε φοβερή ζέστη, ο κλιματισμός είχε κοπεί».

Σύμφωνα με την αστυνομία, 3.200 έως 3.800 επιβάτες απομακρύνθηκαν από τους συρμούς. Ο RATP ζήτησε συγνώμη για το «σπάνιο συμβάν και τις επώδυνες συνθήκες αναμονής και εκκένωσης».

Σε πέντε επιβάτες συνολικά δόθηκαν πρώτες βοήθειες μετά τη δυσφορία που ένιωσαν λόγω της ζέστης, ανάμεσά τους μια έγκυος και ένας ηλικιωμένος επιβάτης που νοσηλεύονται, σύμφωνα με την πυροσβεστική του Παρισιού που κινητοποίησε 40 πυροσβέστες για την επιχείρηση απομάκρυνσης των ταξιδιωτών.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς