16.8 C
Athens

Σημαιοφορίδης: Αν υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ παίρνει το πρωτάθλημα

Ο νομικός, Λάκης Σημαιοφορίδης, φιλοξενήθηκε στον ρ/σ Metropolis 95,5 και αναφέρθηκε στην περιβόητη «υπόθεση Σπανού», στην οποία κατά τη δική του άποψη «αν αποφασιστεί να υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός, τότε ο ΠΑΟΚ παίρνει το πρωτάθλημα». Τα λόγια μιλούν από μόνα τους.

«Τα δικαστήρια μην τα συγχέουμε με τις επιτροπές. Δεν είναι το ίδιο πράγμα. Οι επιτροπές, ακόμη και οικονομικών διαφορών, μπορούν να συνεδριάζουν και μέσα στον Αύγουστο. Σαφέστατα μπορεί να βγει και από εβδομάδα η απόφαση. Είναι διαφορετική περίπτωση με του CAS. Οι αποφάσεις και του ΠΑΟΚ και της Τραμπζονσπόρ είδατε ότι δικάστηκαν γρήγορα. Είναι υποχρεωμένο το δικαστήριο να στερήσει ή να μην στερήσει το δικαίωμα από κάποια ομάδα την συμμετοχή σε μία διοργάνωση. Η Επιτροπή Δεοντολογίας είναι κάτι άλλο. Δεν έχουμε το άμεσο, δεν αφορά το ποιος θα είναι πρωταθλητής για παράδειγμα. Αν υπήρχε κάτι ανάλογο, από μόνοι τους στην επιτροπή δεοντολογίας θα είχαν βγάλει, ήδη, απόφαση.

Θα μπορούσε να επικαλεστεί έννομο συμφέρον οποιαδήποτε ομάδα είναι κάτω από τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ, γιατί αν ο Ολυμπιακός υποβιβαστεί, παίρνει το πρωτάθλημα, αλλά και μία ομάδα που υποβιβάζεται, γιατί αν πέσει ο Ολυμπιακός, μένει στην κατηγορία. Βέβαια, μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια τέτοια κρίση. Τους λόγους τους γνωρίζει η επιτροπή. Το πιο δόκιμο είναι να επικυρωθούν οι βαθμολογίες, έχουν επικυρωθεί προς τα πάνω, άρα προς τα κάτω δεν μπορεί να γίνει κάτι πλέον», ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς