24.3 C
Athens

Εστειλαν στους πυρόπληκτους αποκριάτικες στολές και ρούχα για …πίστες

Ευκαιρία για… ξεσκαρτάρισμα ντουλάπας και ενδεικτικό πώς αντιλαμβάνονται κάποιοι Νεοέλληνες το «είδος πρώτης ανάγκης»

Η προθυμία με την οποία οι πολίτες έσπευσαν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης και εθελοντική εργασία για να στηρίξουν τους πυρόπληκτους της ανατολικής Αττικής ήταν πραγματικά συγκινητική.

Ομως, όπως προκύπτει από αναρτήσεις στα social media, ατόμων που ενεπλάκησαν ενεργά στις διαδικασίες συγκέντρωσης και διανομής βοήθειας, μερικοί συμπολίτες μας μάλλον βρήκαν ευκαιρία για ξεσκαρτάρισμα στις ντουλάπες.

Μεταξύ άλλων εστάλησαν γραβάτες, αποκριάτικες στολές, baby doll. Κάποια γυναίκα δε έστειλε ακόμα και φόρεμα που θα μπορούσε να φορεθεί σε… πίστα νυχτερινού κέντρου.

Αναλυτικά ο Δημήτρης Διαμαντής που εργάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Μάκρης αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

Eνα παραλειπόμενο της συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης στη Ν. Μάκρη, να φύγει λίγο η μαυρίλα.

Είναι λίγο περίεργο το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας το «είδος πρώτης ανάγκης» σε ό, τι αφορά στα ρούχα. Θα μπορούσε να είναι καινούργια εσώρουχα, μπλουζάκια η κάτι τέλος πάντων που θα φορέσει κάποιος ο οποίος είναι τουλάχιστον άστεγος. Κι όμως. Στη Ν. Μάκρη συγκεντρώθηκαν τόνοι (κυριολεκτικά) ρούχων που στην πλειοψηφία ήταν ξεκαθάρισμα ντουλάπας και μέσα υπήρχαν τα απίθανα. Και λέγοντας απίθανα, έχουμε:

Τιράντες

Γραβάτες (σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων)

Μαντηλάκια ποσέτ

Αποκριάτικες στολές

Δαντελωτά νυχτικά και baby doll

Κορυφαίο όλων όμως, και με διαφορά winning είδος πρώτης ανάγκης ήταν το παρακάτω κομψότατο κομμάτι ❤️

(Ζητούνται γόβες κίτρινες ή φούξια να το ταιριάξουμε, πάσα προσφορά δεκτή)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς