24.3 C
Athens

ΠΑΟΚ: Ένας «αθώος» που πανηγυρίζει στο ενδεχόμενο παραγραφής!

Οφείλω να ομολογήσω, ότι είναι «εξαιρετική» η έμπνευση του κ. Μπαλτάκου, σύμφωνα με τη λογική του οποίου «έληξε οριστικά και αμετάκλητα το θέμα της δήθεν πολυϊδιοκτησίας που δημιούργησε ο Ολυμπιακός από το τίποτα». Γιατί το θέμα έληξε; «Επειδή ο νόμος για την πολυϊδιοκτησία είναι σαφής … επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης 5 έως 10 βαθμών από το τρέχον επαγγελματικό πρωτάθλημα. Σε περίπτωση που η παράβαση διαπιστώνεται μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου η ως άνω ποινή επιβάλλεται για το επόμενο πρωτάθλημα».

Συνεπώς, για τον κ. Μπαλτάκο «… ο ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύει, αφού η, δήθεν, παράβαση διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2019/2020, άρα η ποινή μπορούσε να επιβληθεί μέχρι τις 19 Ιουλίου, που έληξε το πρωτάθλημα. Μετά ουδεμία ποινή μπορεί να επιβληθεί», άρα «η Εφέσεων, όποτε συγκροτηθεί, θα πρέπει να αρχειοθετήσει την υπόθεση, λόγω της αδυναμίας επιβολής ποινής στο επόμενο πρωτάθλημα για παράβαση που διαπιστώθηκε στο προηγούμενο».

https://athlosnews.gr/mpaltakos-den-mporei-na-epivlithei-afairesi-vathmon-ston-paok-pleon/

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον γίγαντα Μπαλτάκο «η παράβαση διαπιστώθηκε», αλλά επειδή αυτό συνέβη στο προηγούμενο πρωτάθλημα προκύπτει αδυναμία επιβολής ποινής στο επόμενο πρωτάθλημα», άρα που να τρέχουμε τώρα να δικάζουμε, ρίξτε μια αθώωση και πάμε γι’ άλλα…

Όλο αυτό το κόλπο αποκαλύφθηκε στον τρομαγμένο Ηλιόπουλο, αδερφό της Ζωής Λάσκαρη, δια στόματος Στέφανου Στρατηγού με την επική φράση «στρίβειν δια του αρραβώνος!».

Τι υποστηρίζει ο κ. Μπαλτάκος; Ότι η απόφαση του CAS, με την οποία εντέλλεται η Επιτροπή Εφέσων να επανεξετάσει στην ουσία της την υπόθεση της αποδεδειγμένης πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθης και να μην αποδεχθεί την δεσμευτικότητα του πορίσματος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, είναι «άνευ ουσίας». Δεν έχει κανένα νόημα, ανεξάρτητα με την απόφαση στην οποία θα καταλήξει η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Η «παραγραφή» της υπόθεσης, λόγω «αδυναμίας» επιβολής ποινής (σύμφωνα με τη λογική Μπαλτάκου) οδηγεί στην επιβεβαίωση του δίκιου του ΠΑΟΚ!!! Θαύμα, θαύμα!!!

Έχει οποιαδήποτε σχέση η απόφαση του CAS με την εξέλιξη αυτή; Αναφέρεται σε κάποιο σημείο του διατακτικού του το CAS σε «παραγραφή» της υπόθεσης ή στο ανώφελο της εκδίκασης από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ από την ώρα που «δεν μπορεί να επιβληθεί ποινή;» Προκύπτει από την «φοβερή και τρομερή» απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου κάποια δικαίωση του ΠΑΟΚ επί της ουσίας, γίνεται, δηλαδή, αποδεκτή η υπερασπιστική γραμμή του «Δικεφάλου» ότι δεν υπήρξε ποτέ και για κανένα λόγο πολυϊδιοκτησία;

Ποτέ και πουθενά, σε καμία γραμμή και σε καμία παράγραφο. Το CAS έστειλε την υπόθεση στην Επιτροπή Εφέσεων για τυπικούς λόγους, δεν ασχολήθηκε ποτέ με την ουσία της καταγγελίας, ρητώς ανέφερε ότι «θα μπορούσε να ασχοληθεί, αλλά… δεν ασχολείται» και αναμένει, υποτίθεται, τις δικαστικές εξελίξεις στην Ελλάδα για να ασχοληθεί εκ νέου, επί μιας νέας, στην ουσία, απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων. Ενόψει όλης αυτής της διαδικασίας επέστρεψε στον ΠΑΟΚ τους 7 βαθμούς (λογική εξέλιξη).

Όλο ο «θρίαμβος» του ΠΑΟΚ στο CAS αυτός ήταν! Όλοι οι πανηγυρισμοί του Δικεφάλου εκεί στηρίχθηκαν. Όλο το μπούλινγκ στους δικαστές με χαρακτηρισμούς πεζοδρομίου εκεί εδράζεται. Στην εντολή επανεξέτασης της υπόθεσης στην ουσία από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ

Αυτή η εντολή δεν μπορεί (σύμφωνα με τον κ. Μπαλτάκο) να ικανοποιηθεί, καθώς, για τυπικούς λόγους, ακόμη και αν επιβεβαιωθεί (είναι βέβαιο πως θα συμβεί) το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι αδύνατη η επιβολή ποινής, λόγω της τροπολογίας Γεραπετρίτη, που δεν επιτρέπει επιβολή ποινής στο επόμενο πρωτάθλημα για παράβαση που διαπιστώθηκε στο προηγούμενο.

Σε απλά ελληνικά, ακόμη και αν αποδειχθεί ο φόνος ποινή στον δολοφόνο δεν μπορεί να επιβληθεί, επειδή το έγκλημα έγινε τον Ιούνιο και σήμερα είναι τέλη Ιουλίου και έχει παρέλθει ο χρόνος επιβολής. Περί αυτού ομιλούμε… Το έγκλημα παραμένει κι ο δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος, άρα είναι αθώος!

Η (υφιστάμενη ή όχι, μένει να κριθεί) αδυναμία επιβολής ποινής, λόγω παρέλευσης του προβλεπόμενου χρόνου, μετατρέπεται σε αθώωση επί της ουσίας, όταν το ίδιο το CAS αρνήθηκε κάθε εξέταση (και απόφαση) επί της ουσίας και διαβίβασε την υπόθεση στην Εφέσεων για να κρίνει «επί της ουσίας», όπως, δήθεν, δεν έπραξε η Επιτροπή με την προηγούμενη σύνθεση της. Δια ταύτα; Η μόνη εξέταση της υπόθεσης επί της ουσίας παραμένει το πόρισμα της Ε.Ε.Α., το οποίο ούτε έχει ανακληθεί, ούτε έχει ακυρωθεί, ούτε έχει περιοριστεί η επίδραση του.

Συνεπώς, ο κ. Μπαλτάκος «ενημερώνει» την Επιτροπή Εφέσεων, με τη μελλοντική της σύνθεση, ότι δεν έχει κανένα νόημα να ασχοληθεί στα σοβαρά και να κρίνει ένοχο (πιθανόν) τον ΠΑΟΚ, επειδή και να το κάνει δεν μπορεί να του επιβάλλει ποινή, άρα τι νόημα έχει να ασχοληθεί επί της ουσίας με την πιθανή ενοχή του ή όχι;

Είναι τρομακτικό αν το καλοσκεφθεί κανείς και εξαιρετικά αποκαλυπτικό για την κοροϊδία που επεφύλαξε στο ίδιο το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο η πλευρά του ΠΑΟΚ με την αμέριστη συνδρομή της ΕΠΟ των Γραμμενο – Λασκαράκηδων και αυτό το απίστευτης ανοησίας μόρφωμα που (αυτο) αποκαλείται «ελληνική κυβέρνηση».

Αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς την αυτοδιάλυση της Ξάνθης, η οποία οδεύει προς την εξαφάνιση της με την κλασσική ηρεμία του αυτοχειριαζόμενου φονταμενταλιστή μουσουλμάνου, η εικόνα ολοκληρώνεται και ο τύπος κατακυριεύει την ουσία, προς δόξαν (υποτίθεται) της κανονικότητας της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης. Θαύμα, θαύμα!!!

Τι μένει μετά από όλα αυτά; Η εξέταση της υπόθεσης επί της ουσίας από τη νέα Επιτροπή Εφέσεων. Αν επιβεβαιωθεί η ουσία του πορίσματος της Ε.Ε.Α., τότε θα αναλάβουν άλλοι και θα ξανατρέχει σε νέο Γεραπετρίτη ο κ. Μπαλτάκος… Ανοίγει νέος κύκλος.

Υπομονή να ‘χουμε να περιμένουμε. Τίποτε δεν πάει χαμένο!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ