26.5 C
Athens

Κούγιας για Πανόπουλο: Να βρει κανονικό αγοραστή και όχι ένα γκαρσόνι από τα Γιαννιτσά

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS και υποστήριξε πως θα ψηφίσει κατά της αναδιάρθρωσης, ενώ σχολίασε τη φημολογούμενη… πώληση της Ξάνθης από τον Χρήστο Πανόπουλο και υπενθύμισε πως όσες φορές και να δικάσει η Εφέσεων, πάλι με το πόρισμα της ΕΕΑ θα δικάσει/

Διαβάστε αποσπάσματα όσων είπε:

Για την πιθανή αναδιάρθρωση στη Super League: «Προσωπικά δεν γνωρίζω τίποτα. Ούτε κάποιος από την Λίγκα μας ενημέρωσε είτε εγγράφως, είτε προφορικά. Στις 10 το πρωί της Δευτέρας έχουμε Δ.Σ και το απόγευμα της ίδιας μέρας Εκτελεστική Επιτροπή στην ΕΠΟ. Αν θέλετε την θέση μου, είμαστε κάθετοι αντίθετοι για οποιαδήποτε αναδιάρθρωση. Αν αποφασιστεί αλλαγή θα είναι μόνο για την μέθεπομενη περίοδο γιατί είναι ρητή η αναφορά στον ΚΑΠ. Ήμουν αυτός που ήμουν κάθετος για την αναδιάρθρωση του Βασιλειάδη και τα έλεγα από τότε για εκείνη την… κωμωδία. Τότε πολλά λεφτά άλλαξαν χέρια και δεν ξέρω αν τα μέλη της διοίκησης της ΕΡΤ έχουν μπελάδες με τον νόμο. Πραγματικά ξεφτιλίστηκε ο θεσμός του ποδόσφαιρου με την Σούπερλιγκ 2, βάζοντας πρόεδρο τον Λεουτσάκο, αντιπρόεδρο τον Σταμπουλή και έγινε ένα πρωτάθλημα… καρικατούρα. Από αυτό το πρωτάθλημα θέλουν να ανεβάσουν τέσσερις ομάδες. Όταν κάναμε εκλογές στην Λίγκα ο κ. Αλαφούζος δεν ήταν που έλεγε και έταζε στις ομάδες τηλεοπτικά συμβόλαια έχοντας εξασφαλισμένη την αναδιάρθρωση; Έλεγε να ψηφίσουν την υπάλληλο του, τον Μπουτσικάρη και όχι εμένα που είμαι ιδιοκτήτης.

Για ποιο λόγο τότε πληρώσαμε 62.000 ευρώ για τεστ κορωνοϊού και αρκετά λεφτά ακόμα στα πλέι άουτ, αφού δεν θα πέσει κανένας; Τραυματίστηκαν σοβαρά παίκτες, περίπου 100.000 ευρώ για τις διαμονές της ομάδας στα εκτός έδρας, μας έκοψε λεφτά η Nova. Γιατί όλα αυτά; Ας μας απαντήσει ο Αλαφούζος και ο Μπουτσικάρης… Αν δείτε συμβόλαιο σε ομάδες από τον ΣΚΑΪ και την COSMOTE TV, εγώ θα υποκλιθώ… Λαμία, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Βόλος είναι ομάδες που δεν έχουν συμβόλαια. Γιατί ακόμα και τώρα δεν τους έχει προσφερθεί συμβόλαιο αφού είναι ομάδες που παρέμειναν στην μεγάλη κατηγορία; Από πού θα πάρουν τα λεφτά της αναδιάρθρωσης, σε ποιους θα δώσουν συμβόλαιο τηλεοπτικό; Άντε ο ΠΑΣ Γιάννενα να πάρει γιατί πρέπει να έχει συμβόλαιο, τα Χανιά όμως; Είμαι κάθετος και δεν θα ψηφίσω υπέρ της αναδιάρθρωσης».

Για την υπόθεση Ξάνθης και πολυϊδιοκτησίας: «Θα πέσει ο Πανιώνιος αφού αυτό θέλανε και θα μείνει η Ξάνθη της πολυϊδιοκτησίας. Ο Πανόπουλος είπε σε μια… κωμωδία ότι θα διαλύσει την Ξάνθη αν δεν βρει αγοραστή στις 14 Αυγούστου, μας δουλεύει κανονικά, λέω εγώ. Αν διαλυθεί η Ξάνθη, εγώ θα διαλύσω την ΑΕΛ! 1000 φορές να δικάσουν στην Επιτροπή Εφέσεων, θα δικάσουν πάντα με το πόρισμα της ΕΕΑ, όποιος και αν δικάσει. Το CAS γιατί δεν δίκασε, ενώ μπορούσε; Αφού είναι το ανώτερο δικαστήριο; Με κορυφαίους δικαστές θα δικάσει και με τον κ. Βόκα και με τους άλλους θα δικάσει η Επιτροπή Εφέσεων, όσες φορές και αν δικάσει πάλι με το πόρισμα της ΕΕΑ θα δικάσει. Το θέμα πολυϊδιοκτησίας έχει κριθεί και απλά μας κοροϊδεύει ο Πανόπουλος. Πόσο θα πουλήσει ο Πανόπουλος; Να δούμε τα λεφτά που θα την πουλήσει, πόσα θα πάρει και είμαι σίγουρος ότι θα είναι αγοραστής… καρικατούρα! Πόσο θα πουλήσει το γήπεδο, πόσο θα πουλήσει την ΠΑΕ; Με γήπεδο δικό της που όντως κόστισε 5.000.000 ευρώ, πρέπει να δούμε σε έναν τραπεζικό λογαριασμό τουλάχιστον 5.000.000 ευρώ, αν μιλάμε ακόμα και για ξεπούλημα.

Να υπάρχει κανονικός αγοραστής όμως, όχι να είναι γκαρσόνι στα Γιαννιτσά όπως ο άλλος που εμφανίστηκε ξαφνικά εκατομμυριούχος. Αν ο Πανόπουλος διαλύσει την ΠΑΕ Ξάνθη ή βρει κανονικό αγοραστή τότε εγώ θα ζητήσω δημοσίως συγγνώμη και από τον Πανόπουλο και από τον Συγγελίδη και από τον Πιαλόγλου και από τον Σαββίδη. Αν διαλύσει την Ξάνθη ο Πανόπουλος θα καταρρεύσει η επιχειρηματολογία του Ολυμπιακού. Αν γίνει αυτό ξεφτιλίζεται ο Ολυμπιακός και όλοι όσοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει πολυϊδιοκτησία, αν βρεθεί κανονικός αγοραστής για την Ξάνθη. Τότε καταρρέουν όλα και ζητάμε συγγνώμη από όλους, εγώ πρώτος. Ο Μπέος πούλησε την ΠΑΕ Πανιώνιος και πούλησε 4,5 εκατομμύρια ευρώ στον Τσακίρη. Από τότε δεν ξέρω τι έχει γίνει… έμαθα πρόσφατα ότι έχει 10.000.000 ευρώ χρέη. Με αυτή την ανακοίνωση των Πανθήρων ο Ζαμάνης πρέπει να βρει ένα λαγούμι και να μπει μέσα! Είναι άρρωστος Πανιώνιος και πως δέχεται να του λένε τόσα; Γιατί οι Πάνθηρες περίμεναν να πέσει η ομάδα και μετά να πουν όσα ξέρουν; Αφού λένε ότι τα ήξεραν όλα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς