27.7 C
Athens

Οικονόμου: Η νέα Τούμπα θα τρέξει πιο γρήγορα από το γήπεδο της ΑΕΚ

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 και αποκάλυψε πως η νέα Τούμπα θα τρέξει πολύ πιο γρήγορα από την Αγιά Σοφιά, ενώ τόνισε πως με τον ΠΑΟΚ υπάρχει εξαιρετική συνεργασία.

Αναλυτικά η συνέντευξη του στον ρ/σ Metropolis 95,5:

Για το πρότζεκτ της Νέας Τούμπας: «Νομίζω ότι είναι υψηλού επιπέδου μελέτη και κόνσεπτ, δεν περιορίζεται στο γήπεδο αλλά είναι και στον περιβάλλοντα χώρο. Είναι ανάπλαση ευρωπαϊκού επιπέδου, μια αναγέννηση όλης της περιοχής»

Για τη συνεργασία των αρμόδιων φορέων: «Αυτό είναι δεδομένο. Αυτά δεν γίνονται εύκολα, άλλες περιπτώσεις τραβούν και 10 χρονια. Το τρέξαμε σε σύντομο διάστημα αλλά χρειαζόταν δουλειά από όλους. Είχαμε και με τον ΠΑΟΚ εξαιρετική συνεργασία».

Για το πόσο θα διαρκέσει η δημόσια διαβούλευση για τη Νέα Τούμπα: «30 μέρες. Με τη λήξη αυτού του διαστήματος, όλα τα σχόλια, θετικά και αρνητικά, θα αξιολογηθούν και θα απαντηθούν όλα. Όσα σχόλια αξιολογηθούν ως αξιοποιήσιμα θα ενσωματωθούν στη μελέτη, δε θα γίνει ξανά από την αρχή. Το άλλο σκέλος είναι να πάει στους αρμόδιους φορείς και η γνώμη τους θα συμπεριλαμβάνεται στην τελική μελέτη. Από ό,τι έχουν συνεννοηθεί, θα το κάνουν».

Για το ότι το γήπεδο θα είναι τεσσάρων αστέρων και το κόστος της επένδυσης: «Αυτό το ξέρουν όσοι θα πληρώσουν. Δεν μπορώ να το εκτιμήσω, δεν έχει σχέση με το σχέδιο. Μπορεί να υπάρξουν διαφορετικές μορφές γηπέδων».

Για τη σύγκριση με άλλες επενδύσεις: «Όπως είπα το κόστος δεν το ξέρω γιατί θα αποφασιστεί με κριτήρια του ΠΑΟΚ. Είναι σίγουρα μια μεγάλη επένδυση. Είναι το πρώτο ΕΧΣ για γήπεδο για την κυβέρνησης. Θα τρέξει πολύ πιο γρήγορα από το γήπεδο της ΑΕΚ».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς