26.5 C
Athens

Πογιάτος: Ήρθα στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδος

Ο Ντάνι Πογιάτος παρουσιάστηκε από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού και από την πρώτη στιγμή δεν έκρυψε τη χαρά του που βρίσκεται στους Πράσινους.

Ο Ισπανός τεχνικός επισήμανε ότι ήρθε στην «καλύτερη ομάδα της Ελλάδας» και υπογράμμισε ότι θέλει να φτιάξει μία ομάδα που θα χαίρονται να βλέπουν οι οπαδοί.

Αναλυτικά ο Ισπανός είπε:

«Είμαι ένας χαρούμενος άνθρωπος. Ήρθα στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδος. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες στον σύλλογο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Έχω πολύ μεγάλη όρεξη να ξεκινήσω, να γνωρίσω τους παίκτες. Πάνω από όλα να βοηθήσω τον ποδοσφαιριστή, τους παίκτες, έχω δει αρκετά πράγματα και αυτό αποτελεί μεγάλο κίνητρο για εμένα. Σας ευχαριστώ πολύ που είστε εδώ. Ζητώ λίγο υπομονή αλλά θα κάνουμε μια ομάδα που θα χαίρονται να βλέπουν οι οπαδοί μας».

Για την φιλοσοφία της ομάδας και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας που θέλει να δημιουργήσει:

«Η φιλοσοφία μου είναι σαφής. Κατοχή της μπάλας και κυριαρχία πάνω στο χορτάρι. Όταν τα έχεις αυτά, αποτελεί πλεονέκτημα για την στιγμή που δεν θα έχεις την μπάλα και να έχεις μια καλή οργάνωση. Πιστεύω η επικοινωνία θα είναι πολύ καλή. Η κατοχή της μπάλας είναι το πιο σημαντικό. Το τονίζω αυτό».

Για την εικόνα που αποκόμισε από τα παιχνίδια των πλέι οφ:

«Είδα όλα τα παιχνίδια από το σπίτι μου. Ανέλυσα τους αγώνες, έβγαλα συμπεράσματα. Υπάρχουν παίκτες με ειδικό βάρος αλλά θέλω να τους γνωρίσω όλους, να τους δω όλους, ώστε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα».

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού και τι θα προτιμούσε:

«Θα ήταν δύσκολο να απαντήσω σκεπτόμενος το μέλλον. Σκέφτομαι το πως θα φτάσουμε στην επιτυχία. Έχουμε μια ομάδα, την θέληση, την όρεξη να δώσουμε την μάχη μας. Με στόχο να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Για το αν ο Παναθηναϊκός αποτελεί βήμα στην καριέρα του και την παρουσία αρκετών Ισπανών στην ομάδα:

«Για εμένα δεν υπάρχει εφαλτήριο, δεν κοιτάω το μέλλον. Το παρόν μου είναι ο Παναθηναϊκός. Η δουλειά εδώ. Η καλή ένωση που μπορούμε να βγάλουμε όλοι μαζί. Δεν παίζει σημαντικό ρόλο η καταγωγή, η γλώσσα ομιλίας. Δεν ξεχωρίζω κανέναν. Από όπου και αν έρχονται. Όλοι είναι παίκτες του Παναθηναϊκού, θα μιλάμε στα αγγλικά που είναι μια διεθνής γλώσσα».

Για τον λόγο που ήρθε στην Ελλάδα:

«Παναθηναϊκός. Μόνο αυτό. Τα λέει όλα. Έβλεπα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν μου έκανε την πρόταση ο Ρόκα δεν το σκέφτηκα περισσότερο».

Για το πρότζεκτ της αξιοποίησης των νεαρών παικτών:

«Πάντα βοηθώ τους παίκτες να εξελιχθώ. Πάντα τους βοηθούσα. Ξέρω το πρότζεκτ και στόχος μου είναι να βοηθήσω τους νέους. Υπάρχουν καλοί παίκτες. Σε λίγα χρόνια πλάθωντας τους παίκτες, βελτιώνοντάς τους, θα δημιουργήσουμε μια ομάδα κυρίαρχη με Έλληνες παίκτες που προέρχονται από το δικό μας… σπίτι».

Για το αν έχει ενημερωθεί για όσα θα συναντήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Λογικά δεν υπάρχει σύγκριση. Προπονώ εδώ και 26 χρόνια. Έκανα λάθη. Έχω ξεκινήσει από πολύ χαμηλά. Ξέρω την πίεση πολύ καλά. Δεν ήμουν παίκτης αλλά σήμερα βρίσκομαι εδώ. Σέβομαι τα μέσα, εσείς θα κάνετε την δουλειά σας και εγώ την δική μου, να κάνω όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τον Παναθηναϊκό. Αν δεν ένιωθα έτοιμος δεν θα ήμουν εδώ. Σας διαβεβαιώ πως όλα θα πάνε καλά».

Για το πότε ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και την επιστροφή της ομάδας στην Ευρώπη:

«Για εμένα είναι μια μοναδική ευκαιρία για να έχουμε ένα πρότζεκτ που μου άρεσε. Έρχομαι από έναν σύλλογο με τεράστιες απαιτήσεις. Θέλω να μείνω καιρό εδώ. Νίκη από την πρώτη ημέρα. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Μόνο με τις νίκες προχωράς μπροστά».

Για τις μεταγραφές και τις επιθετικές λύσεις:

«Έχουμε παίκτες με δυνατότητες αλλά θέλω να τους δω. Να παίζουν. Να ξεκινήσουμε. Ήρθα με πολύ μεγάλη όρεξη».

Για το τι θα θεωρεί επιτυχία στο τέλος της χρονιάς και πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να παρουσιαστεί η δική του φιλοσοφία και το σύστημα που έχει επιλέξει για τον Παναθηναϊκό:

«Κοιτάμε το σύστημα της οργάνωσης με στόχο να κυλάει η μπάλα, να υπάρχει κυκλοφορία. Υπήρχαν περιπτώσεις που ξεκίνησα με 433 και άλλαξε μετά. Εγώ κοιτάζω τον παίκτη, πως μπορεί να βοηθήσει. Με βάση τους παίκτες το σύστημα θα τροποποιηθεί όπως πρέπει.

Το πιο σημαντικό που έχω να κάνω, είναι οι νίκες. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Πρέπει να βλέπεις το πως μπορείς να φτάσεις εκεί. Στην νίκη. Θέλουμε και τον φίλαθλο κόσμο μαζί, να χαρεί, να είναι κοντά στην ομάδα. Να αφήνουμε στους φιλάθλους μας κάτι κακό μετά από κάθε παιχνίδι. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χρόνος. Κάθε αγώνας είναι μια εξέταση. Και εγώ δίνω εξέταση σε κάθε αγώνα. Δουλειά. Μόνο αυτό. Χρόνος δεν υπάρχει.

Μιλάμε με τον τεχνικό διευθυντή για το θέμα του ρόστερ. Εγώ κοιτώ το προφίλ περισσότερο που θέλουμε. Αν έχουμε παίκτη με τέτοιο προφίλ στην ομάδα, τόσο το καλύτερο. Αν δεν τον έχουμε, θα ψάξουμε κάτι που θα κάνει την διαφορά».

Για το πόσο ανταγωνιστικός μπορεί να είναι ο Παναθηναϊκός την νέα περιόδο:

«Για αυτό τον σκόπο ήρθαμε, για αυτό θα δουλέψουμε, να φτιάξουμε μια ομάδα ανταγωνιστική σε όλους τους αγώνες. Έχουμε όρεξη μεγάλη να βάλουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που του αξίζει, πάνω από όλα».

Για το τι του άρεσε και που θέλει βελτίωση ο Παναθηναϊκός, για τις θέσεις ενίσχυσης που έχει ανάγκη το Τριφύλλι και την προετοιμασία σε ένα… περίεργο λόγω Covid19 καλοκαίρι:

«Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους αυτό το καλοκαίρι. Για όλους τους συλλόγους. Αυτή η περίοδος των διακοπών των παικτών, δεν θα επηεράσει. Δουλεύω για το θέμα αυτό, μετά θα δούμε τον κάθε παίκτη για να κάνουμε το καλύτερο.

Για το θέμα των μεταγραφών, των αμυντικών, των θέσεων είναι θέμα περισσότερο του Τσάβι. Βλέπω αυτά που χρειάζονται όλα έχουν τον χρόνο τους και θα φτάσουμε να καλύψουμε όλες τις θέσεις που χρειάζονται για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Θεωρώ άδικο να γίνει αξιολόγηση της ομάδας. Δεν είναι στιγμή να μιλήσω για αυτό. Είναι αλλιώς να το ζεις από μέσα. Θέλω να δω τις συνεργασίες για να κάνουμε το καλύτερο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς