21.8 C
Athens

57ο Ράλλυ Αιγαίου: Με Πλακιωτάκη, Αυγενάκη και τον αρχηγό του ΓΕΝ η απονομή

Με την Τελετή Απονομής των επάθλων στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου, «έπεσε η αυλαία» του «57ου Ράλλυ Αιγαίου». Το «παρών» στην τελετή έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, και η γενική γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου.

«Το 57ο Ράλλυ Αιγαίου, εκτός από τον αθλητικό εξυπηρέτησε και έναν εθνικό και πατριωτικό στόχο: την ανάδειξη της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας και τη συμβολή της στην εξέλιξη του δυτικού πολιτισμού. Η πορεία του Ράλλυ Αιγαίου θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά. Θα προσπαθήσουμε να το συνδυάσουμε με τον διεθνή αγώνα “Aegean 600”, ώστε οι ξένοι που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση των 600 ν.μ. χωρίς ενδιάμεσο σταθμό να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και σε έναν αγώνα με επισκέψεις στα νησιά μας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ, Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

Στην αρχέγονη σχέση της Ελλάδας με τη θάλασσα αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης: «Ελλάδα και θάλασσα είναι έννοιες αλληλένδετες. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, αλλά και όλους όσοι αγωνίστηκαν. Μία από τις βασικές παραμέτρους και στρατηγικές του Υπουργείου είναι και η αναβίωση της ναυτοσύνης των Ελλήνων, καθώς είμαστε το σημαντικότερο ναυτικό έθνος στον πλανήτη» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε με τη σειρά του: «Κάτω από περίεργες, εξαιτίας της πανδημίας, συνθήκες, πραγματοποιήθηκε εφέτος το “57ο Ράλλυ Αιγαίου”. Όλοι ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας το 58ο να είναι πιο “ζωντανό” και με περισσότερο κόσμο, διότι ο νέος κορονοϊός μάς εμπόδισε να είμαστε τόσο κοντά όσο θα θέλαμε. Αρχές Αυγούστου θα κάνω το πρώτο μάθημα ιστιοπλοΐας και του χρόνου μπορεί να πάρω κι εγώ μέρος. Συγχαρητήρια σε όλους και ιδιαίτερα στον πρόεδρο του ΠΟΙΑΘ, κ. Μαραγκουδάκη».

Η διοργάνωση του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης αυτή τη χρονιά ήταν αφιερωμένη στο Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020». Τα πληρώματα των ιστιοφόρων, πριν από την εκκίνηση του αγώνα, απέτισαν φόρο τιμής στη θαλάσσια περιοχή όπου διεξήχθη η Ναυμαχία της Σαλαμίνας και στη συνέχεια «άνοιξαν πανιά» για μία διπλή ιστιοδρομία περίπου 150 ν.μ., χωρίς ενδιάμεσο σταθμό. Εξαιτίας των ειδικών υγειονομικών συνθηκών, ο αγώνας διεξήχθη σε δύο Σαββατοκύριακα και τα σκάφη είχαν εκκίνηση και τερματισμό στον Σαρωνικό Κόλπο.

Και το «57ο Ράλλυ Αιγαίου» υποστήριξε την καμπάνια του ΠΟΙΑΘ «Να σώσουμε τις θάλασσές μας», η οποία πραγματοποιείται με τη βοήθεια της «Helmepa», με εκστρατεία ενημέρωσης στους ιστιοπλόους του Ναυτικού Ομίλου Βουρκαρίου της Σαλαμίνας, ενώ τα είδη εστίασης που χρησιμοποιήθηκαν στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου ήταν βιοδιασπώμενα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς