17.1 C
Athens

Βόλεϊ: Ο Νικολάκης υπέγραψε στην Ολυμπιάδα

Είχε πρόταση από τον Παναθηναϊκό, αλλά προτίμησε την Κύπρο ο Γιάννης Νικολάκης. Ο έμπειρος πρώην κόουτς της Θέτιδας Βούλας ανακοινώθηκε από την Ολυμπιάδα και ανέλαβε την ομάδα Γυναικών του συλλόγου.

Η ανακοίνωση:

H ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον καταξιωμένο Έλληνα προπονητή Γιάννη Νικολάκη ο οποίος και θα αναλάβει την Γυναικεία ομάδα του σωματείου μας.

Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία της Ολυμπιάδας η οποία έχει επιτευχθεί χάρις στη στρατηγική συνεργασία της με την Charalambides Christis και προσωπικά του Προέδρου του Δ.Σ της εταιρείας Αλέξη Χαραλαμπιδη.

Ο επιτυχημένος προπονητής εργάστηκε για δύο χρόνια ( 2017-2019 ) στην ΚΟΠΕ ως ομοσπονδιακός προπονητής κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στους αγώνες ΑΜΚΕ στο Μαυροβούνιο . Επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία της Κύπρου , οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση της 5ης θέσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ( Silver League). Έχει επίσης διατελέσει και τεχνικός σύμβουλος στην ανάπτυξη του Κυπριακού Βόλεϊ.

Στην καριέρα του στην Ελλάδα έχει κατακτήσει 11 τίτλους (7 πρωταθλήματα με τέσσερις διαφορετικές ομάδες και 4 Κύπελλα).

Με τον Ολυμπιακό κατέκτησε 2 πρωταθλήματα και 3 Κύπελλα και με τον Παναθηναϊκό 2 πρωταθλήματα, τον οποίο, μάλιστα, οδήγησε στον τελικό Ευρώπης στην Περούτζια της Ιταλίας (Κύπελλο Κυπελλούχων 2000 ).

Έχει επίσης διατελέσει προπονητής στον Ιωνικό Ν.Φ κατακτώντας ένα πρωτάθλημα Ελλάδος, στον Πανελλήνιο Γ.Σ. δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο, όπως επίσης για πολλά χρόνια εργάστηκε ως ομοσπονδιακός προπονητής στην Εθνική Ελλάδος Γυναικών. Ακόμη έχει αναλάβει στο παρελθόν την Lokomotive Belaceri του Αζερμπαϊτζάν , την ομάδα επίσης του Μαρκόπουλου, ενώ τις δύο τελευταίες σεζόν ηγήθηκε της Θέτιδας οδηγώντας την στην 4αδα του Ελληνικού πρωταθλήματος Γυναικών.

Τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Ολυμπιάδας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας ο Γιάννης Νικολάκης ανέφερε τα εξής: Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Άντρο Μιχαηλίδη και τον χορηγό της Ομάδας Αλέξη Χαραλαμπίδη για την τιμή που μου έκαναν να αναλάβω την Ολυμπιάδα Κύπρου. Νιώθω πολύ χαρούμενος και δυνατός και στόχος μου είναι με σκληρή δουλειά και κρατώντας χαμηλούς τόνους να δημιουργήσουμε μία ομάδα με υψηλούς στόχους».

Συνεργάτες στην Γυναικεία ομάδα θα είναι ο Κύπριος Κώστας Παναγίδης και ο Έλληνας Γυμναστής Χρήστος Βαρατάσης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς