18.1 C
Athens

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 3-2: Με ήρωα τον Ξενόπουλο

Χρησιμοποιώντας συνολικά 11 παίκτες που προέρχονταν από την ακαδημία, ο Γιώργος Δώνης αποχαιρέτησε με νίκη τον Παναθηναϊκό. Σε ένα ματς που ένα ημίχρονο (το πρώτο) ισοδυναμούσε με δυο – τρία χορταστικά 90λεπτα, οι Πράσινοι κατάφεραν να βάλουν ένα παραπάνω γκολ από τον ΟΦΗ. Όχι ότι το τελικό σκορ εκφράζει πλήρως την αγωνιστική πραγματικότητα, αλλά κομμάτια να γίνει…

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 27′ με το παρθενικό γκολ του Ούφε Μπεκ (έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Κουρμπέλη) κι από εκεί και πέρα άρχισε να… βρέχει γκολ, ως το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Στο 29′ ο Φιγκεϊρέδο με ωραία κίνηση και πλασέ με τη μία σε σέντρα του Δεληγιαννίδη έφερε το ματς στα ίσα, ενώ στο 35′ οι «πράσινοι» ανέκτησαν εκ νέου το προβάδισμα με κοντινό πλασέ του Μακέντα, έπειτα από ασταθή απόκρουση του Γουόλι σε γύρισμα του Χατζηγιοβάνη.

Οι Κρητικοί είχαν «απάντηση» και πάλι, αυτή τη φορά με τον Βαζ, ο οποίος ισοφάρισε ξανά στο 38′, έπειτα από ασίστ του Φιγκεϊρέδο, όμως και πάλι ο Μακέντα είχε τη… λύση για την «πράσινη» επίθεση βγάζοντας στο 42′ πάσα πάρε-βάλε στον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος δεν αστόχησε από κοντά, κάνοντας το 3-2. Κάπου εκεί το πράγμα έσβησε και μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα δε σημειώθηκε κάτι το αξιομνημόνευτο.

Εκεί ακριβώς, στα τελευταία δευτερόλεπτα ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Κολοβέτσιου, αλλά ο νεαρός Ξενόπουλος ήταν και πάλι κέρβερος: λίγες μέρες μετά την απόκρουση στον Φετφατζίδη, είπε «όχι» και στον Φιγκεϊρέδο, ολοκληρώνοντας έτσι μια ονειρεμένη εβδομάδα…

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Βαζ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Δώνης): Ξενόπουλος, Θεοχάρης, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Χατζηγιοβάνης, Κουρμπέλης (46′ Αλεξανδρόπουλος), Σερπέζης (57′ Κολοβός), Ζαγαρίτης, Μπουζούκης, Μπεκ (76′ Σ. Τζαβίδας), Μακέντα.

ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Γουόλι, Μπράουν, Ζοάο (61′ Βαφέας), Γιαννούλης, Δεληγιαννίδης, Στάικος, Νέιρα, Βαζ (66′ Κοροβέσης), Ναμπί (78′ Μίγγος), Νοικοκυράκης, (78′ Σουρνάκης) Φιγκεϊρέδο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς