18.9 C
Athens

Αλί Κοτς: Ο Ομπράντοβιτς μας είχε δώσει την εντύπωση ότι θα παρέμενε

Ο Αλί Κοτς μίλησε στους ρεπόρτερ της Φενέρ σχετικά με το ψαλίδι στο μπάτζετ αλλά και την αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο πρόεδρος της τουρκικής ομάδας δήλωσε πως ο Ζοτς είχε αφήσει την εντύπωση ότι θα παρέμενε, αλλά ο ίδιος επικαλέστηκε κάποιες οικογενειακές καταστάσεις που δεν του επέτρεπαν να εργαστεί για την προσεχή σεζόν.

Περίεργη σύμπτωση βεβαίως, αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτές οι καταστάσεις συνέπεσαν με τις γενναίες περικοπές σε όλα τα συμβόλαια (και στο δικό του) και πως την αμέσως προηγούμενη φορά που είχε αποχωρήσει από μια ομάδα ήταν ανέλαβε την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και του είχε ανακοινώσει κάτι αντίστοιχο…

Διαβάστε τις δηλώσεις του Αλί Κοτς:

«Το μπάτζετ μας μειώθηκε από τα 30 στα 18 με 20 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, πρέπει να ρίξουμε μια καλή ματιά στο πως φτάσαμε εδώ, γιατί έπρεπε να “πέσουμε”. Το έλλειμμα στο τμήμα μπάσκετ σήμερα είναι το μισό από αυτό του ποδοσφαιρικού τμήματος. Χωρίσαμε με τον προπονητή μας. Μας βοήθησε στην επαναφορά μας και τον ευχαριστώ γι’ αυτό.

Οι λόγοι για τους οποίους αποχώρησε ο Ομπράντοβιτς: «Ευχαριστώ και πάλι τον Ομπράντοβιτς. Μας έκανε να πετύχουμε τόσα πολλά και μας έκανε πολύ χαρούμενους. Είναι ένας “θρυλικός” προπονητής, τόσο για τον κόσμο του μπάσκετ, όσο και για της Φενέρ. Φυσικά και κανείς μας δεν ήθελε να φύγει. Ήταν μια τραυματική εμπειρία για εμάς. Αν κάποιος θέλει να φύγει, μπορείς να παλέψεις μέχρι ένα σημείο. Το ήθελε αυτό πάρα πολύ. Υπήρχε μια εντύπωση ότι θα έμενε, αλλά επειδή υπήρχαν κάποιες οικογενειακές καταστάσεις, είπε ότι δεν θέλει να προπονήσει για ένα χρόνο. Μας υποσχέθηκε ότι δεν θα δουλέψει σε άλλο σύλλογο και δεν το κάνει. Τον ευχαριστώ ξανά για όλα όσα έκανε για εμάς.

Η συμφωνία με τον Ιγκόρ Κοκόσκοφ: «Αν με ρωτάτε για τη διαδικασία, δεν είναι εύκολο να αντικαταστήσεις τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Για κανέναν σύλλογο δεν είναι εύκολο. Μετά την αποχώρησή του, όλες οι πρώην ομάδες του είχαν προβλήματα. Παρ’ όλα αυτά, ο Σεμίχ Οζσόι και ο Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι έκαναν τρομερή δουλειά μέσα σε δεκαπέντε μέρες. Φέραμε στον σύλλογο ένα σπουδαίο όνομα, τον Ιγκόρ Κοκόσκοφ, έναν άνθρωπο που αντιλαμβάνεται εξαιρετικά το παιχνίδι. Πολλοί εξεπλάγησαν από αυτό, αλλά κάναμε σπουδαία δουλειά. Πρέπει να κάνουμε μερικά ακόμη βήματα για να τελειώσουμε με το ρόστερ. Υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες για οριστικοποιηθούν, αλλά όταν κοιτάζουμε τα νούμερα σε σχέση με το παρελθόν, νομίζω ότι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε από την άποψη του κόστους και της απόδοσης. Θα τα δούμε βέβαια όλα στο γήπεδο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς