20.8 C
Athens

Ζαν Τοντ: Ο Σουμάχερ το παλεύει

Ενώ εξακολουθεί να επικρατεί σιγή γύρω από την κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ, ο Ζαν Τοντ αποκάλυψε ότι επισκέφθηκε τον θρύλο της Formula 1 στο σπίτι του, όπου αναρρώνει.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, που μοιράστηκε στιγμές θριάμβου με τον Γερμανό πιλότο στο διάστημα της συνεργασίας τους στη Ferrari, βρέθηκε στη Βουδαπέστη για το ουγγρικό γκραν πρι και δήλωσε στη Daily Mail: «Είδα τον Μάικλ την περασμένη εβδομάδα. Παλεύει. Ελπίζω ότι ο κόσμος θα μπορέσει να τον δει ξανά. Γι’ αυτό το σκοπό εργάζονται ο ίδιος και η οικογένειά του».

Ερωτηθείς για το αν ο Σουμάχερ είναι ο κορυφαίος οδηγός στην ιστορία, ο Τοντ επισήμανε: «Αγαπώ τον Μίκαελ, αλλά είναι αδύνατο να πεις ποιος είναι ο καλύτερος όλων των εποχών. Υπάρχει ο Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, ο Τζιμ Κλαρκ, ο Άιρτον Σένα και ο Μίκαελ. Μπορείς μόνο να σκεφτείς το ποιος είναι ο καλύτερος σε μια συγκεκριμένη γενιά. Ξέρω ότι μπορεί να συμβεί ο Λιούις να πάρει το ρεκόρ του Μίκαελ και να γίνει ο οδηγός με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία. Όλα τα συστατικά υπάρχουν εκεί με τη Mercedes για να το καταφέρει. Ειλικρινά, δεν με πειράζει.

Θυμάμαι το 2000, όταν ήμουν στο βάθρο στη Σουζούκα με τον Μίκαελ αφού κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του με τη Ferrari και του είπα ότι οι ζωές μας δεν θα ήταν ποτέ ξανά ίδιες. Είχαμε πετύχει όλα αυτά που θέλαμε. Μετά από ένα ατύχημα όπως αυτό που είχε ο Μίκαελ, έχει σημασία αν ο Λιούις έχει πάρει περισσότερους τίτλους; Είναι θέμα αναλογίας. Είμαστε όλοι τυχεροί στη Φόρμουλα Ένα, όταν βλέπετε τι γίνεται στον κόσμο και όχι μόνο με το τέρας που είναι ο κορωνοϊός».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς