25.3 C
Athens

Κύπελλο Πόλο Γυναικών: Νταμπλούχος και αήττητος ο φοβερός Ολυμπιακός!

Τον τίτλο του ακλόνητου φαβορί επιβεβαίωσε ο Ολυμπιακός στον τελικό του Κυπέλλου Πόλο Γυναικών! Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη βύθισε τον Νηρέα Χαλανδρίου (16-4) σε ρυθμούς… προπόνησης και κατέκτησε το δεύτερο Κύπελλο της ιστορίας της, ολοκληρώνοντας έτσι ονειρικά μία σεζόν αφού πήρε αήττητη το νταμπλ.

Μετά την άνετη νίκη επί της Βουλιαγμένης, οι Ερυθρόλευκες δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης της υπεροχής τους στην πισίνα. Ενδεικτικό αυτού, το γεγονός πως δεν δέχθηκαν ούτε γκολ για δύο οκτάλεπτα, ενώ έπιασαν και καταιγιστικό ρυθμό επιθετικά με αποτέλεσμα το ημίχρονο να ολοκληρωθεί στο 7-0.

Στα 4′:15″ πριν το κλείσιμο του τρίτου οκταλέπτου, η Τορνάρου πέτυχε το πρώτο τέρμα για τον Νηρέα και από αυτό αντιλαμβάνεται κανείς και τη διαφορά δυναμικότητας που επικρατούσε στην πισίνα ανάμεσα στις δύο ομάδες. Το τέταρτο οκτάλεπτο έδωσε τη δυνατότητα στους δύο προπονητές να χρησιμοποιήσουν και άλλες παίκτριες, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως πολυτιμότερη παίκτρια του τελικού και πρώτη σκόρερ της διοργάνωσης αναδείχθηκε η Ελευθερία Πλευρίτου, ενώ καλύτερη τερματοφύλακας ήταν η Χρυσή Διαμαντοπούλου.

Στα στατιστικά στοιχεία του αγώνα, ο Ολυμπιακός πέτυχε 5 γκολ στην κόντρα, 8 από την περιφέρεια, 2 από φουνταριστό και είχε 1/3 στον παίκτη παραπάνω, ενώ ο Νηρέας Χαλανδρίου πέτυχε 2 γκολ από περιφέρεια, 2/6 στον παίκτη παραπάνω και είχε 0/1 πέναλτι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 16-4

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 4-0, 5-2, 4-2

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 3, Μπενέκου 1, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου 1, Αβραμίδου 1, Κρίστμας, Πλευρίτου Μ., Δούλη 1, Πλευρίτου Β. 3, Σιούτη 2, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Φουντωτού, Χαλδαίου 1, Δουρέκα

Νηρέας Χαλανδρίου (Ευτυχία Καραγιάννη): Λάζαρη, Κοβάτσεβιτς Ε., Μαυρωτά 1, Μαντουδιώτη, Τριχά, Πάτερου, Τορνάρου 1, Μπόβαλη, Αγγελίδη 1, Παπαναστασίου, Κάσσαρη, Νιαρχάκου 1, Κοτσάφτη, Παναγιότι, Κοβάτσεβιτς Σ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς