22.6 C
Athens

Η ΠΑΕ ΑΕΚ έγινε 6 ετών, αλλά ξέχασε τα γενέθλιά της! (pics)

Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για την ΑΕΚ. Και αυτό γιατί σαν σήμερα πριν από έξι χρόνια συστήθηκε η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ Π.Α.Ε, όπως είναι το επίσημο όνομά της στα στοιχεία δημοσιότητας του ΓΕΜΗ.

Μέχρι και πριν από 6 χρόνια, η ΑΕΚ ήταν ένας σύλλογος που χρωστούσε σε όποιον φοράει παπούτσια. Οι στοχευμένες κινήσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη ωστόσο, σε συνεργασία με κάποιους πρόθυμους οργανωμένους οπαδούς, έφεραν την Ένωση στη Γ’ εθνική και τη διάλυση της «κακής» παλιάς ΠΑΕ που φέσωσε με αμέτρητα εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό κράτος, αλλά και όσους είχαν την ατυχία (παίκτες, εταιρίες) να περιμένουν τα χρωστούμενα από τους κιμπάρηδες κιτρινόμαυρους.

Μια όμορφη καλοκαιρινή μέρα του Ιουλίου του 2014 λοιπόν, συστήθηκε η νέα ΠΑΕ ΑΕΚ με τη σφραγίδα του τότε υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Αφήνοντας οριστικά(;) πίσω της τα χρέη εκ. ευρώ και αλλάζοντας την έδρα της εταιρίας (στο Μαρούσι), η νέα ΠΑΕ ΑΕΚ έγινε δυο χρόνια αργότερα ο νεότερος ελληνικός σύλλογος που κατακτά εθνικό τρόπαιο (το κύπελλο Ελλάδας του Κοντονή το 2016).

Ο πρωτεργάτης αυτών των ιστορικών για τον σύλλογο εξελίξεων, Δημήτρης Μελισσανίδης, δεν έχει ακόμη ευχηθεί «χρόνια πολλά» στη μαρουσιώτικη ΠΑΕ που σήμερα κλείνει έξι επιτυχημένα χρόνια ζωής. Ίσως μέσα στη μέρα η νέα ΠΑΕ ΑΕΚ να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία θα υπενθυμίζει τις αξίες και τις επιτυχίες του νεοσύστατου συλλόγου (μετρά ήδη ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο και τρεις χαμένους τελικούς), ο οποίος δίδαξε ήθος με την υπόθεση των ληγμένων δελτίων υγείας του ΠΑΟΚ.

Χρόνια πολλά!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς