18.8 C
Athens

ΠΑΟΚ: Αντί για σεντόνι Champions League, κουνάει μαντήλι καλαματιανό

Έχει κάποια πρακτική αξία να πανηγυρίσει κανείς για την διαστημική ανικανότητα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να υπερασπιστεί με επάρκεια τον κόπο και τον ιδρώτα των ποδοσφαιριστών και του προπονητικού τημ;

Έχει νόημα να καταδικάσει κάποιος (όποιος του πέφτει λόγος, οι υπόλοιποι συμπαράσταση πουλάνε ανέξοδα) την παροιμιώδη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία των «αρμοδίων» της ΠΑΕ να δικαιώσουν τον παχυλότατο μισθό τους και τα διάφορα «τυχερά» που ξεπέφτουν στα ανά την Ελλάδα ταξίδια τους με τις μαύρες σακούλες στο πορτ μπαγκάζ;

https://athlosnews.gr/paok-ayta-provlepei-o-kap-gia-tin-gkafa-me-ta-deltia/

Είναι θέμα προσωπικής ικανοποίησης να υπομνήσει κάποιος στον Ιβάν Σαββίδη «εγώ καλά του τα’ λεγα και τ’ άκουγες παράλογα», όταν είναι βέβαιος, πως ο εκ Ρωσίας ομογενής επιχειρηματίας δεν έχει ιδέα από τη λειτουργία της εταιρείας του, έχει αφεθεί στα χέρια των διάφορων διευθυντάδων και δεν διαθέτει την παραμικρή επαφή με το χώρο, πλην της τακτικότατης καταβολής των διάφορων οφειλών;

Τίποτε αυτά δεν έχει νόημα. Τίποτε από αυτά δεν μπορεί να αποκαταστήσει, στα επόμενα πολλά χρόνια, τη δημόσια εικόνα διάφορων πανηγυρτζήδων που παριστάνουν τους διευθυντές και τους αρμόδιους μιας ανώνυμης εταιρείας, την ώρα που χωρίς τον μπαμπά τους δεν πηγαίνουν ούτε στην τουαλέτα για τσίσα…

Μη γελιόμαστε! Το ζήτημα δεν είναι ο ΠΑΟΚ καθαυτός και η συγκλονιστική ανικανότητα των εντεταλμένων διευθυντών του να επιβλέψουν το απολύτως απλό, καταγεγραμμένο στους κανονισμούς, συνεπώς το προφανές, το αυτονόητο.

Το θέμα είναι, πως σε μια περίοδο που το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη κινείται με πυραυλικές ταχύτητες, σε μια περίοδο που έχουν επιστημονικοποιηθεί όλες οι λειτουργίες του, σε μια περίοδο που τον λόγο τον έχουν πλέον οι ειδικοί σε κάθε τομέα, όσοι, δηλαδή, είναι σε θέση να αυτοματοποιήσουν το σύνολο της λειτουργίας της εταιρείας και να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία προς όφελος της, στη μια από τις τέσσερις – πέντε μεγάλες ομάδες της χώρας το στελεχικό δυναμικό καίει … σβουνιές. Ούτε καν κάρβουνο!

Δεν είναι θέμα «τρυπήματος (προφανώς από κάποιον αντίπαλο, δηλαδή την ΑΕΚ), ούτε αντανάκλαση της συνεργασίας Μελισσανίδη – Θωμά Μητρόπουλου (μέχρι κι αυτό υπονοήθηκε), ούτε του διαιτητή, που επέτρεψε να αγωνιστούν οι «αντικανονικοί» ποδοσφαιριστές (μεταξύ μας, ευτυχώς που το επέτρεψε, αλλιώς ο ΠΑΟΚ θα έφευγε από το γήπεδο με διψήφιο σκορ).

Σε απλά ελληνικά δεν είναι θέμα κανενός εξωτερικού εχθρού, που βρήκε το δικό μας κάστρο μπόσικο και χρησιμοποιώντας κάποιον «προδότη» μας έκανε ζημιά ανυπολόγιστης αξίας.

Είναι απλή, καθαρή, ξάστερη, παροιμιώδης, συγκλονιστική, μοναδική, διαστημική, υπέρτατη ηλιθιότητα! Είναι κορυφαία ανικανότητα λόγω βλακείας! Είναι ανεπάρκεια που καταντάει αυτοκτονική για την εταιρεία …

Ποιος ευθύνεται γι’ αυτό το μαύρο χάλι; Αυτός που πληρώνει. Πάντα έτσι συμβαίνει, ανεξάρτητα από τις τεράστιες προσπάθειες που θα καταβληθούν για να μείνει έξω από το κάδρο και να επιμεριστούν οι ευθύνες στους δευτερότριτους της εταιρείας.

Ο κ. Ιβάν Σαββίδης (περί αυτού πρόκειται) έχει στις πλάτες του όλες τις ευθύνες για ένα ιστορικό φιάσκο της εταιρείας του, το οποίο θα την ακολουθεί στον αιώνα τον άπαντα και θα υπονομεύει διαρκώς τη δημόσια εικόνα της, την ίδια ώρα που τα 200 plus εκατομμύρια που επένδυσε θα του κουνάνε μαντίλι καλαματιανό αντί για το σεντόνι του Champions League.

Ο κ. Σαββίδης ανέθεσε την εταιρεία του σε ανθρώπους που πήραν πτυχίο με την αμέριστη συνδρομή του μπαμπά και της τοπικής κοινωνίας της έδρας του πανεπιστημίου και κατέστησαν «μεγαλοπαράγοντες» επειδή γνωρίζουν (υποτίθεται) να συντάσσουν μια ολόκληρη πρόταση στα ελληνικά. Μαζί τους, εισπήδησαν στην εταιρεία παλαίμαχοι (ποδοσφαιριστές και διαιτητές), «μεγαλοΠΑΟΚάρες» διάφορων ειδικοτήτων, πληρωμένα δημοσιογραφικά πιστόλια, δούλοι πολλών αφεντάδων και διάφοροι πικραμένοι.

Όλοι αυτοί μαζί συγκρότησαν τη δημόσια εικόνα μιας εταιρείας «μεγαλοπιασμένων αρχοντοχωριατών», οι οποίοι «εγκαταστάθηκαν» στις μαύρες σακούλες με τα ευρώ και νόμισαν ότι γυρίζοντας τη χώρα και μοιράζοντας αφειδώς «ευχές» σε βλαχοπροέδρους έγιναν ικανοί να διαχειριστούν την καθημερινότητα της εταιρείας.

Φευ! Όπως είχε πει κάποτε κι ο τεράστιος Γιώργος Παπαλάνης «το ποδόσφαιρο είναι Αμαζόνιος. Αν δεν ξέρεις τον ιθαγενή που θα σε περάσει απέναντι, θα σε φάνε οι κροκόδειλοι και θα σε γλεντήσουν τα πιράνχας».

Ο κ. Ιβάν Σαββίδης αυτό παρακολουθεί από χθες το βράδυ …

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς