19.4 C
Athens

Η συνεχιζόμενη επίδειξη δύναμης από το μακρινό Ροστόφ…

Η αρχή έγινε με την άλωση της ΕΠΟ. Η οποία μάλιστα είχε προαναγγελθεί με στόμφο δια στόματος Ιβάν Σαββίδη, σταμπάροντας για πάντα τον επικείμενο νικητή εκείνων των εκλογών ως «δικό μας». Το πώς υλοποιήθηκε αυτή η άλωση έχει καταγραφεί σε μαρτυρίες και καταγγελίες που δεν κατάφεραν να κάνουν κάποιο αυτί να ιδρώσει. Βλέπετε τότε είχαμε πρώτη φορά Αριστερά και όλα μπορούσαν να γίνονται φανερά. Ακόμα και οι μεγαλύτερες χοντράδες.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε, έχοντας τις πλάτες ενός ολόκληρου κυβερνητικού μηχανισμού να πάρει το ένα από τα δυο πρωταθλήματα που… προορίζονταν για εκείνον. Κι αυτό είναι ακόμη υπό συζήτηση: λίγο έξω να πέσουν οι νομικές διάνοιες του ΠΑΟΚ στις εκτιμήσεις τους και να επικυρωθεί εκ νέου το αποδεδειγμένο σκάνδαλο πολυϊδιοκτησίας από την Επιτροπή Εφέσεων, μπορεί να μπει μια παύλα να με το συμπάθιο δίπλα στο «Πρωταθλητής 2018/19».

Τα παιδιά της πιάτσας γνώριζαν από καιρό πως ο Ιβάν Σαββίδης είχε επενδύσει (και για το μέλλον του ΠΑΟΚ) στην επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Το γιατί μπορεί να το καταλάβει πια ακόμα και κάποιος που δεν έχει την παραμικρή πληροφόρηση και είναι απλώς παρατηρητικός. Πρώτον, δεν θα συζητούσαμε σήμερα για σκάνδαλο ΠΑΟΚ – Ξάνθης αν η ΕΠΟ είχε περάσει εκείνο το ντροπιαστικό άρθρο το περασμένο καλοκαίρι που ουσιαστικά θα αθώωνε την ομάδα του Ιβάν Σαββίδη.

Ο Αυγενάκης ήταν εκείνος που μπλόκαρε το άρθρο 30 και έβαλε χοντρό χέρι στους πονηρούληδες. Αντιλαμβάνεστε προφανώς ότι η αντιμετώπιση θα ήταν εντελώς διαφορετική αν στο υφυπουργείο Αθλητισμού υπήρχε ένας Κοντονής ή ένας Βασιλειάδης. Και οι πιο αφελείς αντιλαμβάνονται τους λόγους για τους οποίους κανείς Συριζαίος δεν θα ήθελε να κακοκαρδίσει τον «συνοδοιπόρο» Ιβάν.

Όπως επίσης κανείς Συριζαίος δεν θα έμπαινε στον κόπο να καθαρίσει τα λύματα που πλημμύρισαν την ΕΠΟ με συνυπαιτιότητα των δυο πρώην υφ. Αθλητισμού. Αυτό το χάλι που βαφτίστηκε εξυγίανση και που μόνο σκοπό είχε να αποκαθηλώσει τον Ολυμπιακό και να τιμωρήσει τον Β. Μαρινάκη.

Ο Ιβάν Σαββίδης έκανε πολλάκις επίδειξη ισχύος στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι και με όπλο μπούκαρε στον αγωνιστικό χώρο και το μόνο που αντιμετώπισε μέχρι σήμερα ήταν μια τιμωρία εισόδου στα γήπεδα. Ούτε που διανοήθηκε κάποιος από την προηγούμενη κυβέρνηση να ακουμπήσει πραγματικά τον Ιβάν και πολύ περισσότερο την ομάδα του.

Οι εκλογές έγιναν και τα σχέδια για επέκταση της «αυτοκρατορίας» πήγαν στα σκουπίδια. Εκεί που πήγε το περιβόητο άρθρο 30, για να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση της αποκάλυψης ενός σκανδάλου που όμοιό του δεν στοιχειοθετήθηκε ποτέ ξανά στα ελληνικά γήπεδα. Χωρίς περιστροφές, το FWS είχε γράψει από τα Χριστούγεννα του 2018 ότι όλη η Ξάνθη – και όχι μόνο – βουίζει πως οι Ακρίτες άνοιξαν την πόρτα στον Ιβάν Σαββίδη.

Παρότι άλλαξε η κυβέρνηση όμως, ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ συνεχίζει να δείχνει τη δύναμή του. Ακόμη και από το μακρινό Ροστόφ όπου εδρεύει. Ένας ευρωβουλευτής της ΝΔ (Ζαγοράκης) λειτούργησε ως υπάλληλός του και μια ολόκληρη κυβέρνηση σύρθηκε μέσα σε 24 ώρες προκειμένου να αλλάξει τον νόμο που προέβλεπε την αποβολή του ΠΑΟΚ (και της Ξάνθης) από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Το Πρωτοβάθμιο της Super League αλλά και η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ επικύρωσαν το δεσμευτικό πόρισμα της ΕΕΑ. Το οποίο παραμένει δεσμευτικό, για τους λόγους που ανέλυσε την Παρασκευή στο FWS ο Αλέξης Κούγιας και επανέλαβε το βράδυ της Κυριακής στο MEGA. Και αυτοί οι νομικοί λόγοι δεν μπορούν να αναιρεθούν επειδή το CAS δεν κατάλαβε τι σημαίνει ανεξάρτητη αρχή…

https://athlosnews.gr/koygias-sto-fws-kamia-tychi-o-paok-to-cas-den-katalave-ti-simainei-anexartiti-archi/

Τη Δευτέρα, ο Ιβάν Σαββίδης έκανε μια ακόμη επίδειξη δύναμης. Κι ας βρίσκεται στο Ροστόφ. Κι ας μην είναι στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η Νέα Δημοκρατία. Δυο δικαστές της Επιτροπής Εφέσεων εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση, μην αντέχοντας τη στοχοποίηση από τα ΜΜΕ και τον μηχανισμό που πρόσκειται στον ΠΑΟΚ.

Το ηθικό δίδαγμα μέχρι στιγμής είναι ξεκάθαρο. Όταν αντί να την τιμωρήσεις παραδειγματικά την αποδεδειγμένη παρανομία, παρεμβαίνεις με νομοθετικό πραξικόπημα για να πουλήσεις εξυπηρέτηση, στέλνεις σε όλους το μήνυμα ότι είσαι μπόσικος. Κυρίως, στέλνεις το μήνυμα σε αυτούς που καλούνται να κάνουν τη δουλειά τους (και να επιβάλουν τον νόμο) πως στην πραγματικότητα είναι απροστάτευτοι και πλήρως εκτεθειμένοι.

Ήδη, μέσα σε λίγες ώρες έχουμε δυο δολοφονημένους χαρακτήρες στο πρόσωπο δυο επιφανών εφετών. Η κυβέρνηση που επέτρεψε να συμβεί αυτό και που λίγους μήνες νωρίτερα έβαλε έναν… πολυτεχνίτη υπουργό να εκθέσει ΕΕΑ και υφ. Αθλητισμού μέσα σε λίγα λεπτά από το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, έχει στείλει εντελώς λάθος μηνύματα. Και από ένα σημείο κι έπειτα θα είναι πλήρως συνυπεύθυνη για όσα επακολουθήσουν…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς