18.3 C
Athens

ΑΕΛ – Πανιώνιος 0-0: Ζωντανοί και με 10 παίκτες οι κυανέρυθροι!

Όρθιος στον Κάμπο έμεινε ο Πανιώνιος. Οι κυανέρυθροι αγωνίστηκαν από το 31′ με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Ντομίνγκες, ωστόσο έμειναν ζωντανοί και το 0-0 κόντρα στην ΑΕΛ αποδείχθηκε χρυσό. Πλέον απομένουν δύο παιχνίδια, εκεί όπου οι κυανέρυθροι θα διεκδικήσουν αυτό που δεν περίμενε κανείς: Την παραμονή τους στην κατηγορία.

Έτσι, παρέμειναν αήττητοι στα πλέι άουτ και διατήρησαν και το μηδέν στην εστία σε ένα ακόμα παιχνίδι. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκαν οι σπουδαίες και σταθερές επεμβάσεις του Κότνικ στα κρίσιμα σημεία.

Στο 31′ άλλαξαν οι ισορροπίες όταν ο Ντομίνγκες αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ οι κυανέρυθροι έχασαν σπουδαία ευκαιρία με το σουτ του Λυμπεράκη να σταματά πάνω στον Μπέρτο που έκανε σωτήριο τάκλιν πριν η μπάλα πάει προς τα (ανυπεράσπιστα) δίχτυα των βυσσινί.

Η ΑΕΛ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της με τον Παπάζογλου στο πρώτο μέρος (η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι), ενώ στο δεύτερο μέρος οι κυανέρυθροι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, απορρόφησαν μεγάλο μέρος της πίεσης και τελικά πανηγύρισαν τον σπουδαίο βαθμό.

ΑΕΛ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-0

Γήπεδο: AEL FC Arena

ΑΕΛ (Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπέρτος, Μάρκοβιτς, Ζίζιτς, Φιλίπ (79′ Μούζεκ), Σεσέροβιτς, Αλί Γκαζάλ (46′ Ηλιάδης), Βινίσιους (59′ Πινακάς), Μιλοσάβλιεβιτς, Τόρζε, Παπάζογλου.

Πανιώνιος (Λεωνίδας Βόκολος): Κότνικ, Ρέντζας, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Σαραμαντάς, Παπανικολάου, Κόρμπος, Οικονομίδης, Μαξίμοβιτς(81′ Παπαγεωργίου), Λυμπεράκης (61′ Άρσε), Τσιλούλης.

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Γκαζάλ, Σεσέροβιτς, 77′ Ζίζιτς / 10′ Ντομίνγκες, 82′ Τσιλούλης

Κόκκινη: 31′ Ντομίνγκες

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς