15 C
Athens

Αυτοκτόνησε 22χρονη πρωταθλήτρια του τριάθλου λόγω bullying

Τραγική κατάληξη είχε για την Τσόι Σουκ Χιέον η σωματική και λεκτική βία που ασκούσαν σε βάρος της οι προπονητές, ο γιατρός και οι συναθλητές της στην κορεάτικη ομάδα. Η νεαρή πρωταθλήτρια του τριάθλου έβαλε τέλος στην ζωή της, απογοητευμένη από την αδιαφορία με την οποία αντιμετώπισαν οι αρμόδιες Αρχές τις καταγγελίες της.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ν. Κορέας, η Τσόι βρέθηκε νεκρή στις 26 Ιουνίου στον κοιτώνα της ομάδας της στην πόλη Μπουσάν, λίγο αφού είχε στείλει μήνυμα στη μητέρα της να «αποκαλύψει τις αμαρτίες» των κακοποιητών της. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά στο ημερολόγιο της 22χρονης: «Με χτυπούν τόσο βίαια, που κλαίω κάθε ημέρα»…

Η Τσόι διέθετε ηχρογραφημένα ντοκουμέντα για τις σωματικές επιθέσεις που υπέστη. Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό στο οποίο ο προπονητής της την κατηγορεί ότι πάχυνε και έπειτα της ανακοινώνει: «Πρέπει να αποφύγεις το φαγητό για τρεις ημέρες. Σφίξε τα δόντια σου», πριν ακουστούν χαστούκια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αξιωματούχοι της ομάδας, την ανάγκασαν να φάει ψωμί αξίας σχεδόν 150 ευρώ για να την τιμωρήσουν, επειδή δεν ήλεγχε το βάρος της και την κακοποιούσαν τακτικά, σωματικά και λεκτικά.

Η Τσόϊ είχε προβεί σε καταγγελία στην κορεατική Ολυμπιακή Επιτροπή, αλλά η έρευνα δεν προχώρησε και η καταγγελία της τελικά αγνοήθηκε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς