18.6 C
Athens

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-2: Ο Αυτοκράτορας στον θρόνο του!

Το 45ο πρωτάθλημα είναι δικό του! Μετά από δύο χρόνια χωρίς τίτλο, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στον θρόνο του και απέδειξε πως είναι ο αυτοκράτορας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του επιβραβεύτηκαν για την εκπληκτική δουλειά τους τη φετινή σεζόν και κατέκτησαν το πρωτάθλημα και μαθηματικά στο ΟΑΚΑ.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν σαρωτικοί για ένα ημίχρονο απέναντι στην Ένωση των αρκετών απουσιών και έκαναν επίδειξη δύναμης. Αν μπορεί κάτι να αποτυπώσει τη φετινή σεζόν του Ολυμπιακού, τότε αυτό είναι το πρώτο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Μαρτίνς όχι μόνο έκανε ένα σωρό τελικές και πέτυχε δύο γκολ (είχε και δοκάρι), αλλά δεν απειλήθηκε ούτε μία φορά, ούτε καν από μακριά.

Μάλιστα, σε αυτή τη σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ με 2-1, καταλυτική ήταν η παρουσία του Κώστα Φορτούνη, που ήταν πραγματικά ασταμάτητος. Ο συνδετικός κρίκος σε μεσαία γραμμή και επίθεση που δυστυχώς δεν βρήκε το γκολ που άξιζε, ωστόσο είχε συμμετοχή σε όλες τις φάσεις που έφτιαξαν οι Ερυθρόλευκοι.

Μόλις στο 14′ ο Ελ Αραμπί μέσα από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα με κεφαλιά άουτ, ενώ στο 19′ ο Φορτούνης άνοιξε εξαιρετικά το ματς, και από την πάσα του Ομάρ δοκίμασε σουτ από το ημικύκλιο και η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσιντώτα. Ο Μασούρας λίγα λεπτά αργότερα είδε την μπάλα να καταλήγει άουτ στο πλασέ που επιχείρησε στο δεύτερο δοκάρι και στο 38′ ήρθε ο Ελ Αραμπί να επιβάλει την τάξη!

Ο Μαροκινός στράικερ με εκπληκτικό γυριστό σουτ στην κίνηση από τη σέντρα του Μασούρα από τα αριστερά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα, ο οποίος πριν καλά καλά συνέλθει δέχθηκε και δεύτερο γκολ.

Στο 45′ ο Μπουχαλάκης έκλεψε την μπάλα από τον Λιβάγια, άνοιξε δεξιά στον Φορτούνη που γύρισε στο ύψος του πέναλτι για τον επερχόμενο Καμαρά, ο οποίος εκτέλεσε άψογα για το 0-2.

https://athlosnews.gr/aek-olympiakos-fortoynis-servirei-kamara-grafei-to-0-2-vid/

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα και προσπάθησε να διαχειριστεί το υπέρ του προβάδισμα, με την ΑΕΚ να απειλεί κυρίως μέσω στημένων φάσεων και να βρίσκει δίχτυα σε μία εξ’ αυτών με τον Αραούχο στο 66′. Από εκεί και πέρα δεν μπορούσε να διεκδικήσει περισσότερο και ειδικότερα όταν ο Μαρτίνς προχώρησε σε αλλαγές και φρέσκαρε την ενδεκάδα του.

Η υπέροχη χρονιά των Ερυθρόλευκων δεν σταματά εδώ: Μπροστά τους έχουν τον τελικό του Κυπέλλου, τον επαναληπτικό με τη Γουλβς και την προσπάθεια διατήρησης του αήττητου… Αν μη τι άλλο για μια ομάδα που ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της από τον περασμένο Ιούλιο, το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς είναι πως πρόκειται για ίσως την πιο ονειρεμένη σεζόν των τελευταίων (πολλών) ετών!

ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2

Γήπεδο: OAKA

Διαιτητής: Τουρπέν

Σκόρερς: 66′ Αραούχο / 38′ Ελ Αραμπί, 45′ Καμαρά

Κίτρινες: Λιβάγια / Σεμέδο, Μπουχαλάκης

ΑΕΚ (Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σβάρνας (89′ Χριστόπουλος), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Αλμπάνης (31′ Οικονόμου), Βέρντε (83′ Μαχαίρας), Λιβάγια, Αραούχο.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (90+1′ Λοβέρα), Φορτούνης (71′ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας (77′ Καφού), Ελ Αραμπί (77′ Χασάν).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς