16.8 C
Athens

Άρης – ΑΕΚ 2-2: Ο από μηχανής θεός Λιβάγια την έστειλε στον τελικό!

Πέμπτος διαδοχικός τελικός για την ΑΕΚ που έμεινε ζωντανή χάρη στον Μάρκο Λιβάγια και πανηγύρισε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την πρόκριση, παρότι βρέθηκε δύο λεπτά μακριά από τον αποκλεισμό κόντρα στον Άρη (2-2).

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο με ελάχιστες φάσεις, οι Κίτρινοι μπόρεσαν να φέρουν το ματς στα μέτρα τους. Για να γίνει φυσικά αυτό, έπρεπε στο 44′ να γλιτώσει από το σουτ του Ολιβέιρα: Ο Πορτογάλος πήρε την πάσα του Σβάρνα στην εκτέλεση κόρνερ και μέσα από τη μικρή περιοχή αστόχησε σε μια φάση που έμοιαζε σίγουρο γκολ!

Ο Άρης αποδυναμώθηκε στη μεσαία γραμμή λόγω της αναγκαστικής μετατόπισης του Λούκας Σάσα στο δεξί άκρο της άμυνας, ωστόσο βρήκε ένα πολύ ωραίο γκολ στο 57′ για να του… λυθούν τα πόδια. Ο Φετφατζίδης έκανε ωραία κίνηση από τα δεξιά, έβγαλε στον Μανσίνι στο ύψος του πέναλτι και ο Αργεντινός έγραψε το 1-0.

Στο 75′ η ΑΕΚ επιχείρησε να φέρει το ματς στα ίσα όμως για καλή τύχη του Άρη, η μπάλα στην κεφαλιά του Σιμόες που βγήκε τετ α τετ με τον Κουέστα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι. Τα… πάντα όλα όμως κρίθηκαν στις καθυστερήσεις:

Μία ακόμα χρυσή αλλαγή του Μίκαελ Ένινγκ, ο Μανσίνι έδωσε ασίστ στον Ντιγκινί και ο Γάλλος μεσοεπιθετικός με διαγώνιο σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Μπάρκα για το 2-0. Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί όμως, ο Μάρκο Λιβάγια τρία λεπτά αργότερα (στο 90+6′) νίκησε με διπλή προσπάθεια τον… απροσπέλαστο -μέχρι εκείνη τη στιγμή- Κουέστα για το 2-1, με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στην παράταση.

Ο Κροάτης φορ στο 102′ ξαναχτύπησε και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του. Με διαγώνιο σουτ και δίχως καν να κοιτάει την εστία νίκησε τον Κουέστα και ο Άρης έχασε μια ιστορική ευκαιρία να βρεθεί σε τελικό μετά από 10 χρόνια…

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με μεγάλη ένταση αφού τρεις παίκτες της ΑΕΚ είδαν την κόκκινη κάρτα (Ολιβέιρα, Μάνταλος και Σιμόες) καθώς και ο Σάσα για τον Άρη.

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Κόρχουτ, Δεληζήσης, Ρόουζ, Σάσα, Ματίγια, Τόνσο (96’ Μαρτίνες), Γκάμα (89’ Ντιγκινί), Φετφατζίδης (78’ Μπα), Λάρσον (49’ Μανσίνι), Ιντέγε.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Λόπες (64’ Χουλτ), Μπακάκης (46’ Παουλίνιο), Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Κρίστισιτς (73’ Αραούχο), Σιμόες, Μάνταλος, Λιβάγια (110’ Σιμάνσκι), Βέρντε (65’ Αλμπάνης), Ολιβέιρα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς