18.9 C
Athens

Ελληνική… παροικία σε ομάδα 4ης κατηγορίας της Γερμανίας

Τρεις Έλληνες παίκτες θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν στην 4η κατηγορία της Γερμανίας με τη φανέλα της Μεούσελβιτζ

Αρκετές μεγάλες γερμανικές ομάδες στο παρελθόν έχουν προτίμηση σε Έλληνες παίκτες, καθώς εμπιστεύονται το ταλέντο τους.

Όμως εκτός από τη βιτρίνα της Bundesliga, υπάρχουν και ομάδες μικρότερων κατηγοριών, που προτιμούν παίκτες από τη χώρα μας, ώστε να πάρουν μια διαφορετική φιλοσοφία.

Μία από αυτές είναι και η Μεούσελβιτζ, που βρίσκεται στην 4η κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος, και έχει στο ρόστερ της τρία ελληνόπουλα και πιο συγκεκριμένα τους Νίκο Γιαννιτσάνη, τον Κυριάκο Ανδρεόπουλο και τον Ρομάριο Χαϊρουλά.

Οι δύο ήταν στις ακαδημίες Παναθηναϊκού, αλλά δεν κατάφεραν να κερδίσουν μία θέση στο ρόστερ της ομάδας.

Η πρώτη ομάδα του Γιαννιτσάνη ήταν η Νίκη Βόλου και στη συνέχεια πήγε σε Λαμία, Πανελευσινιακό, Λάρισα και Τρίκαλα. Βλέποντας πως στην Ελλάδα δεν είχε μέλλον, πήρε την απόφαση να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό.

Ο επίσης πρώην «πράσινος» Ανδρεόπουλος, αφού αγωνίστηκε πρώτα στην Καλαμάτα και στη συνέχεια σε Κέρκυρα, ΑΕΚ, Ηρακλή, Λάρισα και Τρίκαλα, αποφάσισε να «ψαχτεί» εκτός Ελλάδος.

Το… παρεάκι αυτό συμπληρώνει ο Ρομάριο Χαϊρουλά (έχει ήδη κάνει τα χαρτιά του για να πάρει ελληνική υπηκοότητα), ο οποίος μετά την θητεία του στα τμήματα υποδομής του Ατρόμητου, πήρε και αυτός την απόφαση να ξενιτευτεί.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς