19.4 C
Athens

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα του «αιώνιου ντέρμπι» (+match programme)

Τα δεδομένα του αποψινού ραντεβού στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν προμηνύουν αγωνία για το αποτέλεσμα ούτε μεγάλο οπαδικό ενδιαφέρον: η διαφορά στην κατάταξη είναι μεγάλη. Βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν υπάρχει. Το γήπεδο θα είναι άδειο. Ο ένας από τους δύο έχει αγκαλιάσει τον τίτλο και σκέφτεται ήδη τον ημιτελικό του Κυπέλλου. Για την ακρίβεια, περιμένει απλώς την απονομή: αν οι Πειραιώτες νικήσουν απόψε, τότε την επόμενη αγωνιστική θα μπορούν να στεφθούν πρωταθλητές με νίκη δική τους ή με απώλεια και συνδυασμό αποτελεσμάτων…

Πάνω όμως από τα… περιφερειακά δεδομένα, υπερισχύει, ως συνήθως, το βασικό, το χρώμα στις φανέλες. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συναντιούνται απόψε (21.30, Novasports1) στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των play off της Super League για να προσθέσουν ένα ακόμα επεισόδιο στην -πολύπαθη- σχέση τους.

Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να συνεχίσουν νικηφόρα στον δρόμο τους προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος και να ασχοληθούν με το ημιτελικό Κυπέλλου της Τετάρτης, απέναντι στον ΠΑΟΚ. O Πέδρο Μαρτίνς δε θα έχει στη διάθεσή του τον Ματιέ Βαλμπουενά, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο υποτροπής, με τον Λοβέρα να μοιάζει ως ο πιθανότερος αντικαταστάτης του.

Για τον Παναθηναϊκό, το αποψινό ματς θα έχει περισσότερο χαρακτήρα γοήτρου, καθώς τον τελευταίο καιρό τα προβλήματα στο πράσινο στρατόπεδο είναι πολλά. Ο Γιώργος Δώνης θα αναγκαστεί να παρατάξει ενδεκάδα ανάγκης, απόντων των δύο βασικών του μπακ, Γιόχανσον και Ινσούα, αλλά και των Πούγγουρα, Μπεκ και Περέα.

Η περίπτωση του Ινσούα, μάλιστα, μοιάζει τελειωμένη: Ο Αργεντινός έμεινε εκτός ντέρμπι λόγω πειθαρχικού παραπτώματος και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού δε φαίνονται διατεθειμένοι να του δώσουν άλλη ευκαιρία φέτος, δείχνοντάς του τον δρόμο της εξόδου πριν τη λήξη της σεζόν.

Όσο για το match programme που ακολουθεί, στις σελίδες του θα βρείτε συνέντευξη του γιατρού της Πρώτης ομάδας του ποδοσφαιρικού τμήματος, Χρήστου Θέου, ο οποίος μιλάει για τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, για τη νέα πραγματικότητα, μας εξηγεί τι σημαίνει ο Ολυμπιακός για εκείνον και για το που μπορεί να φτάσει το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς.

Επίσης, θυμηθείτε τι έγινε στα παιχνίδια της κανονικής περιόδου κόντρα στους «πράσινους».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς