22.8 C
Athens

Ουβά για επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα: Πολλά εξαρτιούνται από τις Κυβερνήσεις

Μετά από την πραξικοπηματική απαγόρευση φιλάθλων από την ΕΠΟ για τους επαναληπτικούς του Κυπέλλου Ελλάδας, έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση στη χώρα μας με την τακτική που ακολουθεί η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Παρόλ’ αυτά, η επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά και το εξωτερικό και σε αυτό το κλίμα έκανε δηλώσεις ο αντιπρόεδρος της UEFA, Μισελέ Ουβά.

Ο Ουβά επισήμανε το αυτονόητο, δηλαδή ότι πολλά εξαρτιούνται από τις αποφάσεις που θα πάρουν οι Κυβερνήσεις και όχι οι Ομοσπονδίες, δηλαδή εκείνοι που πήραν την αρχική απόφαση να μην βρίσκονται μέχρι νεωτέρας φίλαθλοι στις εξέδρες των γηπέδων.

Συγκεκριμένα είπε:

«Δεν είναι ρεαλιστικό να έχεις φιλάθλους στα γήπεδα, τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο. Παρακολουθούμε τι συμβαίνει στην Ευρώπη, όπου 14 πρωταθλήματα ξεκίνησαν και πάλι. Βέβαια δεν είναι φυσιολογικό χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Αλλά πρέπει να δείξουμε αίσθηση ευθύνης. Χωρίς αμφιβολία ήταν πολύπλοκο να επιστρέψουν οι ομάδες στα γήπεδα και αυτό γιατί η κατάσταση στην Ευρώπη είναι διαφορετική όσον αφορά τον κορωνοϊό. Πολλά εξαρτιούνται από τις αποφάσεις των Κυβερνήσεων και δεν θα πρέπει να… πέσουν πάνω στην UEFA».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς