20.8 C
Athens

Johan V5: Ο Παναθηναϊκός συμμετέχει σε «διαστημικό» σύστημα ανάλυσης δεδομένων

Η μελέτη των επιδόσεων ενός αθλητή συνεχίζει να εξελίσσεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ακολουθώντας τη μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή εποχή. Οι φορητές συσκευές GNSS* είναι  πλέον το απόλυτο gadget κάθε προπονητή, που θέλει να γνωρίζει λεπτομερώς την απόδοση κάθε ποδοσφαιριστή στην προπόνηση καθώς και πριν και μετά από έναν αγώνα.

Το νέο GNSS* (Global Navigation Satellite) tracker Johan V5 είναι αποτέλεσμα συνεργασίας κορυφαίων αθλητικών ομάδων που προσφέρει εξαιρετική ακρίβεια και υψηλές αποδόσεις επιτρέποντας ακόμα και στους πιο απαιτητικούς προπονητές να πάρουν γρήγορες αποφάσεις βασιζόμενες στα δεδομένα που προσφέρει η συσκευή.

Αυτό που διαφοροποιεί το Johan 5 από παρόμοια trackers στην αγορά είναι το ότι είναι εξοπλισμένο με ένα πολυδύναμο GNSS chip το οποίο χρησιμοποιεί τα υψηλής ακριβείας σήματα του Galileo, του ευρωπαϊκού παγκόσμιου δορυφορικού συστήματος πλοήγησης αλλά και του EGNOS ενώ μπορεί να προσδιορίσει τη θέση του κάθε παίκτη με ακρίβεια ακόμα και κάτω από 1 μέτρο!

Το ολλανδικό gadget δίνει τη δυνατότητα στους προπονητές να ενημερώνονται αν πάσα στιγμή για τους παλμούς των αθλητών, τη συνολική απόσταση που διανύουν, τον αριθμό των sprints αλλά και την ταχύτητα όλων των παικτών μέσω μιας εύχρηστης εφαρμογής. Μετά το τέλος της προπόνησης, οι αθλητές μπορούν από κοινού με τους προπονητές να αναλύσουν τις επιδόσεις τους, να εντοπίσουν αδυναμίες και τελικά να βελτιώσουν τη συνολική τους απόδοση στο παιχνίδι.

H ολλανδική εταιρεία έχει πουλήσει μέχρι στιγμής πάνω από 2,400 συσκευές σε πάνω από 120 ομάδες και 24 χώρες. Μεταξύ των ομάδων ο Παναθηναϊκός, οι Feyenoord Academy (Eredivisie, Netherlands), SC Braga Academy (Primeira Liga, Portugal) and the Icelandic national football team (FIFA, Iceland). Κατά το ξεκίνημα της η Johan έλαβε χρηματοδότηση από τον Οργανισμό για το Ευρωπαϊκό GNSS μέσω των βραβείων Galileo Masters.

Τί είναι το Galileo;

Το Galileo είναι το παγκόσμιο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης της Ευρώπης που βρίσκεται σε λειτουργία από το 2016. Με 26 δορυφόρους σε τροχιά 23.000 χιλιάδων χιλιομέτρων από τη Γη, το Galileo προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες πλοήγησης παγκοσμίως. Για να δεις αν το τηλέφωνο σου ή άλλη συσκευή χρησιμοποιεί το Galileo κάνε click εδώ.

 

Τι είναι το EGNOS;

Πρόκειται για το περιφερειακό δορυφορικό σύστημα της ΕΕ αποτελούμενο από 3 γεωστατικούς δορυφόρους (δηλ. σε σταθερή τροχιά πάνω από την Ευρώπη). Το EGNOS διορθώνει (αυξάνει) το σήμα του GPS πάνω από την Ευρώπη ενώ στο μέλλον θα αυξάνει και του Galileo.

Σχετικά με τον Οργανισμό για το ευρωπαϊκό GNSS

Ο Oργανισμός για το ευρωπαϊκό GNSS με έδρα την Πράγα, είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση των λειτουργιών, τη διατήρηση της ασφάλειας και την παροχή υπηρεσιών του Galileo (Ευρωπαϊκό Παγκόσμιο Δορυφορικό Σύστημα Πλοήγησης) καθώς και του EGNOS προς τους πολίτες.

GNSS * Το Galileo είναι ένα από τα 4 παγκόσμια συστήματα δορυφορικής πλοήγησης μεταξύ των GPS, Beidou & GLONASS

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς