20.3 C
Athens

Πόποβιτς κατά NFL για την χρηματοδότηση καμπάνιας του Τραμπ

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς είναι γνωστός για τον τρόπο που κοουτσάρει, αλλά και για τον τρόπο που σχολιάζει την αδικία σε όλα τα μήκη και πλάτη της.

Αυτήν τη φορά ο προπονητής των Σαν Αντόνιο Σπερς έριξε τα… βέλη του στο NFL, σχολιάζοντας με καυστικό τρόπο ότι μερικοί ιδιοκτήτες ομάδων, όπως ο Τζέρι Τζόουνς των Ντάλας Κάουμποϊς και ο Ρόμπερτ Κραφτ των Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς, χρηματοδότησαν καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Πόποβιτς τόνισε ότι είναι υποκριτικό να μάχεσαι για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όταν έχεις χρηματοδοτήσει την καμπάνια του Τραμπ, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στον Κάπερνικ, τον οποίο συνέδεσε με τη σημαία των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα είπε:

«Ένας έξυπνος άνθρωπος διοικεί το NFL (σ.σ ο Κομισάριος της λίγκας, Ρότζερ Γκούντγουελ), αλλά δεν κατάλαβε την διαφορά ανάμεσα στη σημαία και τι κάνει σπουδαία αυτή την χώρα: Τους ανθρώπους που πάλεψαν για να δώσουν το δικαίωμα στον Καπέρνικ να μπορεί να γονατίσει ζητώντας δικαιοσύνη.

Η σημαία δεν έχει σχέση με την κίνηση. Είναι απλώς ένα σύμβολο που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν για πολιτικούς λόγους, όπως ο Τσέινι κάποτε στον πόλεμο του Ιράκ. Ο Γκόλντγουελ φοβήθηκε όταν ο Τραμπ μίλησε για το θέμα με τους παίκτες που γονάτισαν και αναδιπλώθηκε».

Για όσους χρηματοδότησαν καμπάνια του Τραμπ: «Είναι υποκριτικό αυτό. Είναι ασυνεπές. Δεν έχει λογική. Ο κόσμος δεν είναι τυφλός. Μετά από αυτό πηγαίνεις στους υπαλλήλους σου και μιλάς για αδικίες που συμβαίνουν, για την δημοκρατία και πώς να διαμαρτυρηθούν; Δεν το καταλαβαίνω. Νομίζω ότι έβαλαν τους εαυτούς τους σε μία περίεργη θέση».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς