18.5 C
Athens

Αδειάζει η κλεψύδρα για το MEGA

Μετά την απόρριψη της προσφυγής του από το ΣτΕ, το Mega πρέπει να κατεβάσει ρολά, εκτός και αν...γίνει το θαύμα!

Η ώρα της κρίσης έφτασε για το Mega. Το κανάλι, που τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια δεν εκπέμπει πρόγραμμα, παρά μόνο επαναλήψεις και που με διάφορα νομικά τρικ γλύτωσε το «λουκέτο», πλέον οδεύει στην… ιστορία.

Η αίτηση του, όπως και των υπολοίπων καναλιών, στο να βγει αντισυνταγματική η αδειοδότηση στα κανάλια απορρίφθηκε και συνεπώς θα τεθεί σε ισχύ η απόφαση για τη διακοπή λειτουργίας του, η οποία θα προωθηθεί εκ νέου σε ΕΕΤΤ και Digea. Οι τράπεζες θα ακολουθήσουν τον δρόμο της ειδικής εκκαθάρισης της εταιρείας, στους λογαριασμούς της οποίας βρίσκονται δεσμευμένα 55 εκατ. ευρώ!

Καλά διαβάσατε, μπορεί το κανάλι να μην έχει «ζωντανό» πρόγραμμα, ωστόσο οι επαναλήψεις έχουν φέρει ποσοστό κοντά στο 10%, και στην πέμπτη θέση της τηλεθέασης.

Θα ακολουθήσει ο πλειστηριασμός για το σήμα του Mega και την πολύτιμη ταινιοθήκη του, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο οι τράπεζες ενδέχεται να ακολουθήσουν την τακτική της ενοικίασης της.

Πλέον, το μπαλάκι βρίσκεται στις τράπεζες, οι οποίες και θα αποφασίσουν για το μέλλον του Mega. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι μέχρι σήμερα, το κανάλι εκπέμπει στην Digea διότι πληρώνει την ετήσια συνδρομή ο μοναδικός μέτοχος του καναλιού, ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Μάλιστα, η Τηλέτυπος, όπως και κάθε άλλη εταιρεία, μπορεί να διεκδικήσει μία από τις δύο «ορφανές» άδειες καταθέτοντας σχετικό αίτημα στο ΕΣΡ, από το οποίο θα προκύπτει πως διαθέτει την απαιτούμενη χρηματική εγγύηση των 3 εκατ. ευρώ. Οι δύο άδειες είναι προς διεκδίκηση μέχρι και την προκήρυξη των θεματικών αδειών εθνικής εμβέλειας.

Θα υπάρξει ενδιαφερόμενος; Μέχρι σήμερα, έχουν εμφανιστεί «δελφίνοι» μόνο για το σήμα και την ταινιοθήκη του καναλιού και όχι για το ίδιο το κανάλι. Χρήματα υπάρχουν, κοινό υπάρχει, ωστόσο δεν φαίνεται κάποιος επιχειρηματίας να κάνει κίνηση…

Η άμμος στην κλεψύδρα αδειάζει επικίνδυνα για το κραταιό Μεγάλο Κανάλι, από το οποίο σε σύντομο χρονικό διάστημα, ίσως να απομείνουν μονάχα το σήμα του και οι…σειρές του, τις οποίες θα βλέπουμε σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς