23.3 C
Athens

Δ. Γιαννακόπουλος: Το BCL, η Euroleague και τα 63 εκ. ευρώ που δεν εμφανίζονται πουθενά…

Για τη συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μπορούμε να μιλάμε ώρες. Τόσο για τον μονόλογό του, όσο και για τις ερωτήσεις που δεν του έγιναν από τους παριστάμενους. Ερωτήσεις που σίγουρα θα βοηθούσαν να διευκρινιστεί το τοπίο που έγινε ακόμη πιο θολό σε κάποια ζητήματα.

Ο Δ. Γιαννακόπουλος δήλωσε ότι η ενασχόλησή του με τον μπασκετικό Παναθηναϊκό από το 2012 του έχει κοστίσει 63 εκ. ευρώ. Εδώ υπάρχει ένα τεράστιο θέμα. Καταρχάς, θα πρέπει να σας θυμίσω πως από το 2015 ως μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός εμφανίζεται ο επενδυτής Μάνος Παπαδόπουλος. Ένα πρώτο ερώτημα λοιπόν που θα έπρεπε να έχει προκύψει αβίαστα είναι αυτό: «Κύριε Γιαννακόπουλε το ποσό των 63 εκ. ευρώ αναφέρεται στα τρία χρόνια (2012-2015) που υπήρξατε ιδιοκτήτης της ΚΑΕ; Διότι ως γνωστόν, από το 2015 σας διαδέχθηκε ο κύριος Μάνος»…

Το δεύτερο και ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι άλλο. Ακόμα κι αν δείξουμε… καλή καρδιά (όπως όλες οι αρμόδιες κρατικές Αρχές ως τώρα) και πούμε «δε βαριέσαι αδερφέ, ξέρουμε ότι είναι αυτός είναι ο πραγματικός μεγαλομέτοχος, ας μην το κάνουμε θέμα», το ζήτημα των 63 εκ. ευρώ εξακολουθεί να υφίσταται. Με μια πρόχειρη ματιά στους ετήσιους ισολογισμούς της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, συναντά κάποιος τα παρακάτω αποτελέσματα:

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΑΕ Παναθηναϊκός
2011-2012 -5.777.110,22
2012-2013 342.851,32
2013-2014 937.834,17
2014-2015 1.419.223,97
2015-2016 837.624,66
2016-2017 83.296,26
2017-2018 -373.116,70
2018-2019

Σύμφωνα με τα παραπάνω επίσημα στοιχεία που προέρχονται από το σάιτ της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, από τη σεζόν 2011/12 μέχρι και τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό (2017/18) εμφανίζεται μια ζημία της τάξης των 2.529.396,54 ευρώ. Ψιλοπράγματα δηλαδή. Αν όμως αποκλείσουμε τη σεζόν 2011/12 και αρχίσουμε τον υπολογισμό από την πρώτη ολόκληρη του Δ. Γιαννακόπουλου στην ΚΑΕ, θα διαπιστώσουμε πως οι Πράσινοι είναι κερδοφόροι επί ημερών του κατά σχεδόν 3,3 εκ. ευρώ!

Από το -63 (το ποσό που δήλωσε ότι έβαλε ο Δ. Γιαννακόπουλος) μέχρι το +3,3 η απόσταση είναι χαοτική. Άντε και να δεχτούμε ότι ο κύριος Μάνος έκανε απλώς την μαριονέτα (αδιανόητο για έναν άνθρωπο του δικού του εκτοπίσματος) και ότι από πίσω ήταν πάντα ο Δ. Γιαννακόπουλος. Τα κουκιά και πάλι δε βγαίνουν. Ο μόνος τρόπος για να είναι ακριβές – βάσει νόμων – το ποσό που δήλωσε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού είναι να δημιουργήθηκε αυτή η τεράστια τρύπα στη χρήση της τελευταίας διετίας.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο βέβαια, σε αυτές τις δυο σεζόν ο ΠΑΟ θα έπρεπε να είχε μπάτζετ… ΤΣΣΚΑ και όχι Κιλπάτρικ, Ράουτινς, Μπεντίλ, Μπράουν και δε συμμαζεύεται. Να λέει ψέματα ο Δ. Γιαννακόπουλος προκειμένου να προκαλέσει έξτρα συγκίνηση; Να έβαλε όντως 63 εκ. ευρώ αλλά να τα καταχράστηκε κάποιος επιτήδειος στην ΚΑΕ; Ή μήπως τα ποσά των ισολογισμών είναι μαγειρεμένα μέχρι εκεί που δεν παίρνει;

Καταλαβαίνετε ότι στην τρίτη εκδοχή δημιουργούνται σοβαρότατα ζητήματα που θα μπορούσαν να επισύρουν ακόμα και ποινικές διαδικασίες. Διότι σε μια τέτοια περίπτωση θα είχαμε να κάνουμε με σωρεία οικονομικών παραβάσεων, σαν αυτές που στην Αμερική σε στέλνουν φυλακή για δεκαετίες. Δε χρειάζεται να υπεισέλθω σε περισσότερες λεπτομέρειες. Το σίγουρο είναι πως αν ο όποιος υποψήφιος αγοραστής θελήσει έστω και για χαβαλέ να κάνει έλεγχο με ορκωτούς λογιστές, μπορεί να προκύψουν απίστευτα πράγματα.

Λέτε γι’ αυτό να κοστολόγησε τον… αέρα του Παναθηναϊκού στα 25 εκ. ευρώ ο Δ. Γιαννακόπουλος;

Έγινε μια σχετική ερώτηση, όχι όμως με ιδιαίτερα πιεστικό τρόπο. Με το… συμπάθιο δηλαδή. Τι αγοράζεις με 25 εκ. ευρώ σε μια μπασκετική ομάδα; Τις εγκαταστάσεις που δεν έχει; Τον… Παπαγιάννη και τον Ίαν Βουγιούκα; Ή τα έξι τρόπαια που βρίσκονται στα ράφια; Αυτά είναι τα περιουσιακά στοιχεία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή. Αν κάποιος έχει 25 εκ. ευρώ για σκότωμα, γιατί να μην τα δώσει στην ενίσχυση μιας μικρής ομάδας που θα γινόταν… μεγαθήριο μέσα σε μια νύχτα; Διότι σε περίπτωση που πάρει τον Παναθηναϊκό, θα χρειαστεί κάμποσα ακόμη μέχρι να στήσει ένα ρόστερ που θα μπορούσε να σταθεί αξιοπρεπώς στη Euroleague.

Euroleague είπα; Φυσικά. Ο Παναθηναϊκός είναι ακόμη στη Euroleague. Το αυτό επιβεβαιώθηκε πριν από λίγες μέρες, όταν οριστικοποιήθηκαν οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση της νέας σεζόν. Οι περσινές δηλαδή. Εξ όσων γνωρίζω (η Πορτοκαλί Στοά έχει παρακλάδια σε όλες τις χώρες που μπιστάει η σπυριάρα), οι Πράσινοι δεν έθεσαν θέμα αποχώρησης επισήμως. Όσο για το BCL, η προθεσμία υποβολής συμμετοχής σε αυτό ολοκληρώθηκε στις 5 Ιουνίου, την περασμένη Παρασκευή δηλαδή…

Τι θα γίνει τελικά με τον Δ. Γιαννακόπουλο, τον οποίο μάλιστα αποχαιρέτησε η ΚΑΕ με ένα βίντεο που η δημιουργία του είχε διαρρεύσει εδώ και πολλές μέρες; Ο μεγιστάνας των 25 εκ. ευρώ δεν θα βρεθεί. Όταν λοιπόν με το καλό το ρόστερ… εξυγιανθεί από τα βαριά συμβόλαια, ο Δημήτρης θα βγει ξανά μπροστά (εκεί προς το τέλος του καλοκαιριού) για να εγγυηθεί ότι η ομάδα του θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Από την ΑΕΚ που θα έχει και νέο γήπεδο και σημαντικά μεγαλύτερη δυναμική απ’ ό,τι τώρα.

Κι αν στο μεταξύ πειστεί – από τις επιθέσεις των πράσινων τρολ που προβάλλονται ήδη από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους – ο Κώστας Μπακογιάννης για να του χαρίσει ένα γήπεδο (μαζί με κάποια εμπορικά κέντρα που θα χτιστούν στην περιβόητη Παναθηναϊκή Πολιτεία), τότε θα επιστρέψει ακόμα πιο νωρίς. Προς το παρόν, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πουλάει ένα γήπεδο που δεν του ανήκει (αυτό της Λεωφόρου δηλαδή), αλλά και τις μετοχές μιας ΚΑΕ που επίσης δεν του ανήκει. Κάπου εκεί ανάμεσα ζητάει και τα… λεφτά του πίσω, όπως αναφέρεται στο Θέμα 3 της ανακοίνωσης που εκδόθηκε περί Γενικής Συνέλευσης.

https://athlosnews.gr/panathinaikos-ektakti-g-s-gia-lipsi-apofaseon-se-pente-zitimata/

Τώρα βλέπουν τι ζημιά έκαναν όλοι αυτοί που δεν πίστεψαν στο όνειρο του PAO Alive; Να του δώσουν δηλαδή 20 εκ. ευρώ (τουλάχιστον) αλλά και καινούργια γήπεδα για να κάνει τον παναθηναϊκάρχη σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Είχαν την ευκαιρία και την έχασαν. Ας πρόσεχαν…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς