21.5 C
Athens

Noor One: Ένας μάρτυρας, μα τι μάρτυρας!

Βοηθήστε με να καταλάβω (σε γενικές γραμμές και σύμφωνα με την επίσημη απομαγνητοφώνηση):

Κάπου στον πλανήτη, σε μια χώρα που δεν ονοματίζεται, διαμένει ένας Έλληνας, που έχει στην κατοχή του τις εξής πληροφορίες: Ένα πρόσωπο, που έχει σχέση με την υπόθεση Noor One και έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, χρημάτιζε, ήδη από το Νοέμβριο του 2013, έναν ανώτερο δημόσιο υπάλληλο (προφανώς δικαστικό).

Τις πληροφορίες αυτές του τις παρείχε ένα άλλο πρόσωπο, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του χρηματισμού. Ένας δικαστικός, δηλαδή, χρηματίζονταν από ένα τρίτο πρόσωπο και ο χρηματισμός συνέβαινε σε κοινή θέα, ώστε να καταγραφεί και να μείνει στην ιστορία για πειστήριο. Προφανώς, αυτός ο αυτόπτης μάρτυρας θα επιβεβαιώσει τον χρηματισμό μόλις κληθεί αρμοδίως.

Τον Ιούνιο του 2014, όταν ξέσπασε η υπόθεση Noor One, αυτός ο Έλληνας συνδύασε τις πληροφορίες που είχε λάβει, σε ανύποπτο χρόνο, από τον αυτόπτη μάρτυρα και κατάλαβε ότι ο χρηματισμός του ανωτέρου δημοσίου υπαλλήλου από το εν λόγω πρόσωπο είχε σχέση με την υπόθεση. Δεν είναι, όμως, αυτός που θα το κρίνει αυτό, αλλά ο εισαγγελέας.

Ο ίδιος Έλληνας διαβεβαιώνει ότι υπάρχουν και άλλα πρόσωπα εμπλεκόμενα στην υπόθεση Noor One, διευκρινίζει ότι δεν είναι κατηγορούμενα τα ίδια, αλλά έχουν σχέσεις με κατηγορούμενους.

Απαντώντας «στην ερώτηση του εκατομμυρίου» (για να ικανοποιήσει και τον καημό της κυρίας Μπενέα με την οποία συνομιλεί) δηλώνει ότι «τον κ. Μαρινάκη τον έμπλεξαν στην υπόθεση βάσει των όσων γνωρίζει έως τώρα».

Ο Έλληνας αυτός επιχειρεί να καταστεί επίσημα «μάρτυρας της υπόθεσης» από τις 2 Νοεμβρίου 2018, επώνυμα και εθελοντικά, πιστός στην πρόβλεψη του άρθρου 40 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την υποχρέωση των ιδιωτών να καταγγέλλουν στις δικαστικές αρχές αξιόποινες πράξεις που διώκονται αυτεπαγγέλτως, αλλά μέχρι στιγμής η βάσκανος μοίρα δεν επέτρεψε αυτό να συμβεί. Γραφειοκρατία ρε φίλε!!!

Ο μάρτυρας δηλώνει ότι θα εξηγήσει στον εισαγγελέα (αν και όταν συνομιλήσει) τους «λεπτούς λόγους» για τους οποίους δεν έδινε, επί τέσσερα χρόνια (2014 – 2018), στοιχεία για την υπόθεση χρηματισμού, στην οποία εμπλέκεται ένας πρωτοδίκως καταδικασθείς για το Noor One και δημοσιοποιεί τους φόβους του για την ασφάλεια του ίδιου και της οικογένειας του.

Τέλος, αναφέρει, ότι αποφάσισε να μιλήσει όταν διαπίστωσε, ενημερωνόμενος από τα δημοσιεύματα του Τύπου (στον οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, διαρρέουν τα πάντα από τις ανακρίσεις), πλημμέλειες στην ανάκριση του κ. Μαρινάκη (συνεπώς, διαθέτει και ανακριτική εμπειρία) και ότι όσα έχει μάθει για το Noor One τα έμαθε από το χώρο της ναυτιλίας (άρα, εμπλέκεται με το χώρο).

Κάπου, ανάμεσα σε όλα αυτά, υπάρχει και ένας δημοσιογράφος από ελληνικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο οποίος στις 04.12.2018 και ώρα 18.20 (μία ώρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του μάρτυρα με την ανακρίτρια κα Μάντακα) επικοινώνησε, μέσω facebook, με τον Έλληνα και ζήτησε πληροφορίες για την επικείμενη κατάθεση του για το  Noor One. Ο ίδιος αρνήθηκε τα πάντα κι έτσι έληξε άδοξα η πρώτη δημοσιογραφική προσέγγιση στο θέμα. Συνεπώς, αυτή που ζούμε τώρα είναι η δεύτερη, τουλάχιστον.

Στην υπόθεση παρενέβη (με δημόσια παρέμβαση του) ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος διευκρίνισε τα ακόλουθα:

«Ο Έλληνας ζει σε μια χώρα (δεν την ονοματίζει) οι αρχές της οποίας δεν επιτρέπουν καμία ενέργεια και δεν μπορούν έτσι να συνδράμουν οι ελληνικές αρχές. Δεν μπορεί ένας ανακριτικός υπάλληλος να μεταβεί στο εξωτερικό γιατί δεν επιτρέπουν οι αρχές της χώρας εκείνης να το πράξει. Η χώρα στην οποία ζει δεν δίνει άδεια να πάει ο ανακριτής. Ο ίδιος έχει κάποιους περιοριστικούς όρους και δεν μπορεί να φύγει από τη χώρα που βρίσκεται» (επίσημη απομαγνητοφώνηση).

Σύμφωνα με τον κ. Ντογιάκο στον Έλληνα ειπώθηκε να καταθέσει στο προξενείο, να στείλει έγγραφο, αλλά δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει. Λογικά, κάτι περιμένει…

Ο ίδιος ο κ. Ντογιάκος δεν έχει προσωπική επαφή μαζί του. Πληροφορήθηκε το θέμα.

Τι προκύπτει, σε πρώτη ανάγνωση, μετά από όλα τα παραπάνω:

Ο εν δυνάμει μάρτυρας είναι Έλληνας υπήκοος, σχετικός με το χώρο της ναυτιλίας, που ζει σε χώρα με την οποία η Ελλάδα δεν έχει συμφωνία δικαστικής συνδρομής, επειδή αν είχε το θέμα θα ήταν λυμένο από το σωτήριο έτος 2018. Ο ίδιος έχει «κάποια θεματάκια» με τη δικαιοσύνη της χώρας που τώρα διαμένει και για το λόγο αυτό του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, ένας από τους οποίους είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Συνεπώς, δεν είναι δυνατό να ταξιδέψει (ακόμη και αν το επιθυμεί για να συνδράμει με την πολύτιμη μαρτυρία του την απόδοση της κανονικής δικαιοσύνης) στην Ελλάδα.

Με άλλα λόγια, είναι εξαιρετικά πιθανό ο μάρτυρας να είχε και στην Ελλάδα «θεματάκια» με τη δικαιοσύνη και να διέφυγε (άγνωστο πότε) στο εξωτερικό και δη σε χώρα με την οποία δεν υπάρχει συμφωνία δικαστικής συνδρομής (αλλιώς δεν είχε νόημα η διαφυγή) και στην οποία απόκτησε επιπλέον «θεματάκια», για τα οποία του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, ένας εκ των οποίων του απαγορεύει την έξοδο από τη χώρα.

Αυτός, ο εν δυνάμει μάρτυρας (δεν έχει καταστεί ακόμη) εμφανίζεται από τις 02.09.2019 εκ νέου στις 25 Μαίου 2020, με αφορμή μια τηλεοπτική εκπομπή, ακούει τις αποκαλύψεις (πρώτη φορά στη ζωή του υποθέτει κανείς) και πλέον, ελεύθερος βαρών, ξεκινάει το γαϊτανάκι των φοβερών και τρομερών αποκαλύψεων με κίνητρο ηθικοπλαστικό!

Έξι, συναπτά, έτη μετά την υπόθεση Noor One (Ιούνιος 2014) ένας Έλληνας, καταβάλλει αγωνιώδεις προσπάθειες, ήδη από το έτος 2018, να συμβάλλει στη διαλεύκανση της υπόθεσης με τη μαρτυρία του. Τις προσπάθειες του τις γνωρίζουν  μια ανακρίτρια (η κα Μάντακα), η γραμματέας της, ένας Πρόξενος της Ελλάδας στη χώρα που διαμένει, ο Γραμματέας του Προξενείου, το Υπουργείο Εξωτερικών από το οποίο ζητήθηκε η διαδικασία δικαστικής συνδρομής, ένας δημοσιογράφος τηλεοπτικού σταθμού που επικοινώνησε μαζί του μέσω facebook, ένας ή περισσότεροι που (ίσως) παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με την κα Μάντακα, ο Άρειος Πάγος στον οποίο κατατέθηκε αίτημα για να εγκριθεί η μετάβαση της κας Μάντακα στο εξωτερικό, ολόκληρος ο Άρειος Πάγος και η GRECO και ο κ. Τζανακόπουλος, ως άμεσος πολιτικός συνεργάτης του τότε πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, αλλά αυτός παραμένει ακόμη άγνωστος!!!! Κι ακόμη προσπαθεί. Σίσυφος ένα πράμα!!!

Κι όλα αυτά για να κατατεθεί μια μαρτυρία που ισχυρίζεται, ότι κάποιος, από τους ήδη καταδικασθέντες πρωτοδίκως για την υπόθεση Noor One, χρημάτιζε παράνομα, ενώπιον τρίτου προσώπου, ήδη από το 2013, ανώτερο δημόσιο υπάλληλο και το 2014, όταν προέκυψε το ναρκόπλοιο, ο εν δυνάμει μάρτυρας κατάλαβε ότι εκείνος ο χρηματισμός συνδέεται με την υπόθεση Noor One.

Κι όλα αυτά από την ασφάλεια μιας χώρας, με την οποία η Ελλάδα δεν έχει συμφωνία δικαστικής συνδρομής, άρα δικαστικός υπάλληλος για να του πάρει κατάθεση δεν μπορεί να εισέλθει, το Προξενείο για κάποιους αδιευκρίνιστους λόγους αρνείται να διευκολύνει την κατάθεση και στην οποία χώρα ο Έλληνας είναι υπό καθεστώς περιοριστικών όρων, ένας εκ των οποίων είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Που θα πάει! Σιγά – σιγά θα κατανοήσουμε κι εμείς πόσο κουραστικό είναι να θέλεις να γίνεις μάρτυρας, ένεκα του άρθρου 40 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, δηλαδή για ηθικοπλαστικούς λόγους και να μην σου το επιτρέπουν αναγκάζοντας σε να καταφεύγεις στα κανάλια!!!

Υ.Γ. Ξεκινάω να ξαναδιαβάζω την «Σατραπεία» του μέγιστου Αλεξανδρινού. Είναι μεγάλη υπόθεση «η άδικη αυτή σου τύχη πάντα ενθάρρυνσι κ’ επιτυχία να σε αρνείται»…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Μπαρτζώκας: Ξεκάθαρη παράβαση στην επαναφορά του Σατοράνσκι, μπορούσαμε να έχουμε πάρει άλλες αποφάσεις κι εγώ και οι παίκτες

Ο προπονητής του Ολυμπιακού στάθηκε στα τραγικά διαιτητικά σφυρίγματα που έκριναν το Game 3 ενώ μίλησε και για τις αποφάσεις που πήραν οι παίκτες του και ο ίδιος σε κρίσιμες στιγμές του αγώνα

Μπάγερν – Ρεάλ 2-2: Η σπίθα του Βινίσιους κράτησε όρθιους τους Μαδριλένους στο Μόναχο

Η τέταρτη σερί ισοπαλία της Ρεάλ στο Champions League είχε την υπογραφή του Βινίσιους και οι δυο κολοσσοί θα λύσουν τις διαφορές τους σε έναν επαναληπτικό που αναμένεται ΕΠΙΚΟΣ

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 80-82 (παρ.): Ληστεία μετά φόνου με υπογραφή EuroLeague

Τα μηνύματα είχαν έρθει από τα δυο ματς της Βαρκελώνης, ωστόσο απόψε οι απεσταλμένοι κομάντο της Euroleague ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο στην προσπάθειά τους να αφήσουν με το ζόρι τον Ολυμπιακός εκτός φάιναλ φορ, χαρίζοντας τη νίκη στους Καταλανούς με ένα σφύριγμα που δεν θα τολμούσε να το δώσει ούτε ο Γκριμάου