18.8 C
Athens

Μπερτομέου για FIBA: Δεν υπάρχει κανένας πόλεμος μεταξύ μας

Ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στις σχέσεις FIBA – Euroleague και τόνισε ότι δεν είναι σε πόλεμο μεταξύ τους, απλά η κάθε μία έχει το δικό της μοντέλο.

Ο CEO της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη στάθηκε στο θέμα των ημερών και επισήμανε ότι η FIBA προσπάθησε παλαιότερα να πάρει τον έλεγχο της διοργάνωσης, αλλά πλέον όλες οι πλευρές συνεργάζονται για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Συγκεκριμένα είπε:

«Δεν είμαστε σε πόλεμο με τη FIBA, απλώς έχουμε διαφορετικά μοντέλα στο μυαλό μας. Είναι αλήθεια ότι πριν 4-5 χρόνια η FIBA προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο της EuroLeague, αλλά τώρα πρέπει να βρούμε τρόπο να βελτιώσουμε την κατάσταση».

Για την εξομάλυνση των σχέσεων της Euroleague με τη FIBA: «Η FIBA έχει αλλάξει διοίκηση μετά τον θάνατο του Πάτρικ Μπάουμαν (σ.σ τον αντικατέστησε ο Ανδρέας Ζαγκλής) και υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία.

Έχουμε την ευκαιρία να λύσουμε προβλήματα που πριν δεν γινόταν να λυθούν, αφού κανείς δεν είχε κάνει κίνηση, συμπεριλαμβανομένης της EuroLeague. Κανείς δεν πιστεύει ότι υπάρχει νόημα να έχουμε τέσσερις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε μαζί τους».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς