22.8 C
Athens

Γκαρμπαχόσα: «Βλάπτει το μπάσκετ η Ευρωλίγκα»

Ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Χόρχε Γκαρμπαχόσα, μιλώντας στην «ABC.es» έριξε… βολές κατά της Ευρωλίγκας

«Βολές» κατά της Ευρωλίγκας έριξε ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας Μπάσκετ, Χόρχε Γκαρμπαχόσα, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα «ABC.es».

Ο πρώην Ισπανός καλαθοσφαιριστής τόνισε ότι η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση με τη συμπεριφορά της κάνει ζημιά και βλάπτει το ισπανικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας στην «ABC.es»:

«Η συμπεριφορά της EuroLeague γενικά με το μπάσκετ και ειδικά με το ισπανικό μπάσκετ κάνει ζημιά και βλάπτει το άθλημα, τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον.

Μιλάμε για αναγνωρισμένη ευρωπαϊκή διοργάνωση, μια διεθνή ομοσπονδία. Δεν έχει να κάνει με εγωισμό δικό μας, αλλά με γεγονότα. Αφού η EuroLeague ισχυρίζεται ότι την νοιάζει η υγεία των αθλητών από τα πολλά ματς, τότε γιατί βάζει άλλες δύο ομάδες στη διοργάνωση και άλλες τέσσερις αγωνιστικές; Το πρόβλημα δεν είναι οι παίκτες της Ομπραντόιρο, αλλά όσοι παίζουν στην διοργάνωση του κυρίου Μπερτομέου. Δεν γίνεται να ξεγελάσουμε τον κόσμο. Θα παλέψουμε για να το αλλάξουμε.

Το πρόβλημα δεν πρόκειται να σταματήσει για τον απλούστατο λόγο ότι δεν πρόκειται να σταματήσει η EuroLeague. Ολοένα και γίνεται χειρότερο. Ζητάω από το ισπανικό μπάσκετ να αντιμετωπίσει έναν άνθρωπο, τα ενδιαφέροντα του οποίου είναι κατά του δικού μας μπάσκετ. Δεν βρίσκεται σε κίνδυνο μόνο η ACB, αλλά ολόκληρη η πυραμίδα του αθλητισμού».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς