22.1 C
Athens

Στην πρώτη γραμμή ο Γιάννης: Θέλουμε δικαιοσύνη, όχι μίσος στις καρδιές μας

Οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων, με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς, συνεχίζονται με ολοένα περισσότερους αθλητές να βγαίνουν στους δρόμους για να ενώσουν τη φωνή τους με τον υπόλοιπο κόσμο.

Στην πρώτη γραμμή διαδήλωσης στο Μιλγουόκι βρέθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, παρέα με τα αδέρφια του Θανάση, Κώστα και Άλεξ, φορώντας T-shirts με τις τελευταίες λέξεις του 46χρονου Αφροαμερικανού: I can’t breathe.

Μάλιστα, ο «Greek Freak» έστειλε ένα πολύ δυνατό μήνυμα κατά του ρατσισμού, μιλώντας στον κόσμο από μεγάφωνο, επισημαίνοντας ότι τα παιδιά του δεν θέλει να μεγαλώσουν στο Μιλγουόκι με τον φόβο να περπατήσουν στους δρόμους της πόλης.

Συγκεκριμένα ο Έλληνας σούπερ σταρ είπε:

«Αυτή είναι η πόλη μας. Έχουμε ευθύνη να βγούμε και να τη στηρίξουμε. Θέλουμε αλλαγή, θέλουμε δικαιοσύνη και αυτό θα κάνουμε. Θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν στο Μιλγουόκι και να μην φοβούνται να περπατήσουν στους δρόμους. Πώς θα νιώσουν τα παιδιά μου, όταν μετά από χρόνια, δουν όλους όσους έχουν πεθάνει από το ρατσισμό; Θα έχουν μίσος στην καρδιά τους και δεν το θέλω αυτό. Δεν έχει σημασία το χρώμα, είμαστε όλοι άνθρωποι. Δεν το κάνουμε αυτό για δημοσιότητα, δεν με νοιάζει, απλά σας αγαπώ και θέλω να δείτε ότι είμαι εδώ μαζί σας».

Δείτε τα video:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς