22.1 C
Athens

Αγωγή αστυνομικού κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τραυματισμό του

Στα δικαστήρια στέλνει αστυνομικός που υπηρετεί στα ΜΑΤ την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για τραυματισμό του σε ματς που διεξήχθη στην Τούμπα τον Σεπτέμβριο του 2018 απέναντι στον Άρη.

Οπαδοί του Δικεφάλου είχαν πετάξει μολότοφ και αντικείμενα στον αστυνομικό, ο οποίος υπέστη εγκαύματα και τραυματίστηκε σε θώρακα και πόδι, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός υπηρεσίας για δύο μήνες. Ο αστυνομικός έστειλε αγωγή στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και διεκδικεί το χρηματικό ποσό 28.342 ευρώ για ηθική βλάβη, απώλεια εισοδήματος, ιατρικές κι άλλες δαπάνες.

Ο ενάγων αποδίδει ευθύνες στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στον υπεύθυνο Ασφαλείας και στην ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών φύλαξης του σταδίου που υποχρεούνται να λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας.

«Εξαιτίας αυτής της σφοδρότατης επίθεσης και της βροχής αντικειμένων και φωτοβολίδων που δεχόμασταν, το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστώ πολύ σοβαρά στην περιοχή του θώρακος από μία μολότοφ η οποία διαπέρασε την προστατευτική ασπίδα και την αντιπυρική φόρμα που φορούσα. Με αφόρητους πόνους μεταφέρθηκα από συναδέλφους μου μακριά από τον τόπο εξέλιξης των επεισοδίων και δέχθηκα τις πρώτες βοήθειες και εν συνεχεία διακομίστηκα με υπηρεσιακό ασθενοφόρο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Εκεί από τις υποβληθείσες ιατρικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι υπέστην έγκαυμα 1ου βαθμού στην περιοχή της γαστροκνήμιας και τραχηλικής χώρας.

Δεν διενεργήθηκαν από τους ανωτέρω προληπτικοί έλεγχοι ασφαλείας στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και των χώρων που είχε πρόσβαση το φίλαθλο κοινό. Ούτε υπήρξε η δέουσα εποπτεία, ώστε οι επισκέπτες του γηπέδου να μην έχουν απαγορευμένα αντικείμενα στην κατοχή τους και δεν φρόντισαν για την απομάκρυνση αντικειμένων που απαγορεύονται στα γήπεδα (όπως γυάλινα μπουκάλια και αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ). Ούτε βέβαια προέβησαν σε κάποια σχετική ειδοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων, προκειμένου να λάβουμε όλα τα αναγκαία και έγκαιρα αποτρεπτικά μέτρα αντιμετώπισης των έκνομων ενεργειών των οπαδών της εναγόμενης», αναφέρεται στην αγωγή.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς