22.5 C
Athens

NBA: Προς 12/10 η ολοκλήρωση της σεζόν, τελική απόφαση την Πέμπτη (04/06)

Όλο και πιο κοντά στην επανέναρξη βρίσκεται το NBA, καθώς όλα δείχνουν ότι η φετινή αγωνιστική περίοδος θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 12/10.

Σύμφωνα με το ESPN, το πλάνο που έχει προτείνει η Λίγκα προβλέπει την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν το αργότερο μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, αν χρειαστεί έβδομο παιχνίδι στους τελικούς.

Ο κομισάριος του NBA, Άνταμ Σίλβερ, θα παρουσιάσει προς ψήφιση το τελικό πλάνο της Λίγκας την Πέμπτη (04/06) και θα απαιτηθεί να συμφωνήσουν τα 3/4 των ομάδων έτσι ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Όπως κάνει γνωστό το ESPN, η επανέναρξη του NBA θα γίνει στις 31 Ιουλίου στο Ορλάντο με παιχνίδια από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, στη συνέχεια θα υπάρξει μία διαδικασία πρόκρισης στα play off, η οποία θα ονομάζεται play in και στο τέλος θα έρθουν τα play off με τη μορφή που διεξάγονται κάθε χρόνο.

Στο σύνολο οι ομάδες που θα συμμετέχουν θα είναι 22, καθώς εκτός από τις 16 που συμπληρώνουν μέχρι στιγμής τις οκτάδες από τις δύο περιφέρειες θα δώσουν μάχη για μία θέση στην post season οι Πέλικανς, Μπλέιζερς, Σπερς, Κινγκς, Σανς -από τη Δύση- και οι Γουίζαρντς -από την Ανατολή- για να καταφέρουν να μπουν στα play off.

Αυτό σημαίνει ότι οι Τίμπεργουλβς, Γουόριορς, Χόρνετς, Μπουλς, Νικς, Πίστονς, Χοκς και Καβαλίερς δεν θα αγωνιστούν και έτσι θα τελειώσει κάπου εκεί η φετινή περίοδος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς