21.8 C
Athens

Μόντενα: Βόμβα με Γκρεμπενίκοφ εν μέσω περικοπών

Ο κορωνοϊός δημιούργησε τεράστια οικονομική αβεβαιότητα στη Μόντενα, η οποία αναγκάστηκε λόγω περικοπών να αποχωριστεί τους βασικούς Άντερσον, Χολτ και Ροσίνι και να παραχωρήσει δανεικό τον σούπερ σταρ της, Ιβάν Ζάιτσεφ.

Με την πρώτη κρίση να αντιμετωπίζεται και τον Αντρέα Τζιάνι να παραμένει στο τιμόνι, ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν μπήκε σε εφαρμογή και τη Δευτέρα (1/6) η πρόεδρος του συλλόγου, Κάτια Πεδρίνι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, παρουσία όλων των στελεχών του συλλόγου για να παρουσιαστούν τα δεδομένα. Αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί με τους χορηγούς και υπογράμμισε πως παρότι κάποιοι ζήτησαν μείωση ή άλλοι εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση, ο σύλλογος παραμένει όρθιος.

«Μπορεί να μην κερδίσουμε το πρωτάθλημα, αλλά δημιουργούμε ένα γκρουπ με παίκτες που έχουν την εμπειρία και τη θέληση να προσπαθήσουν να είναι ανταγωνιστικοί. Ξέρω τι είναι η Μόντενα στην ιστορία του ιταλικού βόλεϊ. Έμεινα έκπληκτος όταν διάβασα τα σχόλια εκείνων που λένε ότι ο σύλλογος δεν έχει τη δύναμη να επιβιώσει. Σε 30 χρόνια εμπειρίας στον χώρο του βόλεϊ έχω δει εξαιρετικούς συλλόγους να εξαφανίζονται, όμως η Μόντενα ήταν πάντα εκεί», υποστήριξε ο Τζιάνι.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του συλλόγου, Αντρέα Σαρτορέτι αποκάλυψε τις πρώτες κινήσεις οι οποίες δημιουργούν μεγάλο ενδιαφέρον. Τη φανέλα της Μόντενα θα φορέσει ο εκ των κορυφαίων λίμπερο του κόσμου, ο Γάλλος διεθνής, Ζένια Γκρεμπενίκοφ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Τρεντίνο και θα πλαισιωθεί από τον Νίκολα Ιανέλι.

Μετά από δύο χρόνια, επιστρέφει και ο Σέρβος ακραίος, Νεμάνια Πέτριτς για να αποτελέσει βασική λύση στους ακραίους, ενώ αναζητάται ο παρτενέρ του, αφού οι άλλες δύο επιλογές θα είναι οι μικροί Λάβια και Ρινάλντι. Για κεντρικός αποκτάται ο έμπειρος Ντράγκαν Στάνκοβιτς και παραμένουν οι Ματσόνε και Μπόσι, ενώ προκρίνεται για τέταρτη επιιλογή ο Αντρέα Τρουόκιο.

Ο εκ των κορυφαίων πασαδόρων, ο Αμερικανός, Μίκα Κρίστινσον θα συνεχίσει να αποτελεί τη βασική επιλογή με τον Σάλσι για μπακ-απ, ενώ πρώτος στόχος για τη θέση του διαγωνίου είναι ο Λούκα Βετόρι που αποχώρησε από την Τρεντίνο.

Ως αναπληρωματικός λογίζεται ο Κουβανός Εστράδα Μασόρα, αφού ο Πινάλι θα παραχωρηθεί δανεικός στη Ραβένα.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς