20.6 C
Athens

Τουρσουνίδης: Ο ΠΑΟΚ θα δικαιωθεί στο CAS

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Γιώργος Τουρσουνίδης μίλησε στον FOCUS FM 103,6 για το ντέρμπι του Δικεφάλου κόντρα στον Ολυμπιακό και υποστήριξε πως οι παίκτες του Φερέιρα πρέπει να αντιληφθούν ποιον αντίπαλο έχουν απέναντι τους, ενώ τόνισε πως οι ασπρόμαυροι θα δικαιωθούν στο CAS.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Παιχνίδια σαν το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός θέλει ο κάθε παίκτης να τα παίζει. Ευτύχησα να παίξω σε πολλά τέτοια. Δεν παύει να είναι ένα παιχνίδι σημαντικό, ακόμα και αν δεν έχει κόσμο η Τούμπα την Κυριακή. Σε καμία περίπτωση δεν θα δούμε τις ομάδες να έχουν κανονικό ρυθμό. Έχει επηρεάσει όλο αυτό το γεγονός που ζήσαμε με τον κορωνοϊό. Δεν θα υπάρχει η ένταση και το πάθος, θα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Όπως έχει αλλάξει η καθημερινότητα μας, θα αλλάξει και το ποδόσφαιρο.

Οι παίκτες λόγω της μεγάλης εποχής θα είναι πιο προσεκτικοί, θα φοβούνται τους τραυματισμούς γιατί και η επόμενη χρονιά θα αρχίσει πολύ γρήγορα.

Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα δικαιωθεί στο CAS, αυτή την αίσθηση έχω, αλλά από εκεί και πέρα θα πρέπει να περάσει στα αποδυτήρια ότι τα παιχνίδια ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός έχουν ιδιαιτερότητες. Πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες ποια ομάδα θα αντιμετωπίσουν. Είναι καθήκον των παικτών, όσοι επηρεασμένοι και αν είναι από όλα αυτά, να μπουν μέσα και αρχής γενομένης από την Κυριακή να πάρουν όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούν.

Το πιο βασικό είναι ότι παίζοντας με αυτόν τον αντίπαλο, πρέπει να υπερβάλλουν και να βγάλουν πείσμα και… πάθος για να κερδίσουν. Είναι πολύ κομβικό πάντα το πρώτο παιχνίδι, αλλά ειδικά όταν είναι ένα τέτοιο αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Σε περίπτωση νίκης πας με καλύτερη ψυχολογία στην συνέχεια και ρίχνει την πίεση σε μεγάλο βαθμό και στον Ολυμπιακό.

Είμαι θετικός στην παραμονή των Βιεϊρίνια, Μάτος και Μαουρίσιο. Είναι τρεις ποιοτικότατοι παίκτες και είναι αρχηγοί εντός ομάδας. Πρέπει να παραμείνουν στον ΠΑΟΚ και έχουν να δώσουν και άλλα. Ο Μαουρίσιο είναι το «μυαλό» της ομάδας, ο Βιεϊρίνια είναι ηγέτης και ο Μάτος μπορεί να κάνει την διαφορά. Είναι παίκτες που μπορούν να τραβήξουν την ομάδα στα δύσκολα.

Σίγουρα λείπει ο Ίνγκασον που πριν την διακοπή ήταν βασικός, τον Βαρέλα τον γνωρίζουμε και είναι μια καλή ευκαιρία για τον Μιχάι να δείξει τι αξίζει. Θα δοθεί και σε άλλα παιδιά να αποδείξουν ότι μπορούν να σταθούν, κατά την διάρκεια των πλέι οφ. Θα περιμένουμε να δούμε την εικόνα και να διαπιστώσουμε ποιος έχει επηρεαστεί περισσότερο.

Ο παίκτης ο μεγάλος τότε πρέπει μέσα από αυτα τα παιχνίδια να δείχνεις την ποιότητα σου. Είναι πολύ κρύο πράγμα να παίζεις χωρίς κόσμο. Είναι σαν να κάνεις… προπόνηση. Δυστυχώς οι παίκτες πρέπει να ξεπεράσουν και αυτό το θέμα. Πρέπει να προσαρμοστούν και στο σκηνικό αυτό και η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και το… καλύτερο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς