15 C
Athens

ΠΑΟΚ: Γι’ αυτό είναι… ανέκδοτο το υπόμνημα στην Επιτροπή Δεοντολογίας!

Ισχυρίζεται η γνωστή ρήση «ποτέ μην αφήσετε μια μικρή λεπτομέρεια να σας χαλάσει μια υπέροχη ιστορία». Βουνό το δίκιο της!

Είναι «μια υπέροχη ιστορία» η αναφορά που κατέθεσε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Στις σελίδες του υπομνήματος παρελαύνουν «στοιχεία» και «συνομιλίες» τις οποίες η ΠΑΕ παραθέτει με εξαιρετική πιστότητα και επιμέλεια. Αρχής γενομένης από την περιβόητη υπόθεση «Εθνικού Γαζώρου» και συνέχεια με τις «υποθέσεις» της «εκβίασης» και της, ζωή να ‘χουμε να τη θυμόμαστε, «εγκληματικής οργάνωσης».

Στο τέλος του πολυσέλιδου υπομνήματος ο συντάκτης του, εκ μέρους του ΠΑΟΚ, καλεί την Επιτροπή να αξιολογήσει τα στοιχεία αυτά και να διερευνήσει τις πιθανές αξιόποινες πράξεις που προκύπτουν από «τα άρθρα 1 έως 5, 21 και 25 του Κώδικα Δεοντολογίας!!!!»

Μα την Παναγία αυτά τα άρθρα αναφέρει!!! Γι’ αυτό σας λέω οι τύποι είναι σατανάδες ρε φίλε! Έχουν αποφασίσει να μας πεθάνουν από τα γέλια.

Τι προκύπτει από τα άρθρα 2 και 3 του ισχύοντος (2019) Κώδικα Δεοντολογίας;

Άρθρο 2: «Ο κώδικας αυτός θα εφαρμόζεται σε όλους τους αξιωματούχους και τους ποδοσφαιριστές, όπως επίσης και στους διαμεσολαβητές/μεσάζοντες των αγώνων και ποδοσφαιριστών που δεσμεύονταν από αυτόν τον κώδικα την ημέρα που έγινε η παράβαση…» και

Άρθρο 3: «Ο κώδικας αυτός θα εφαρμόζεται σε συμπεριφορές ανεξαρτήτως του χρόνου τέλεσης τους … υπό τους περιορισμούς ότι κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να διωχθεί για παράβαση του Κώδικα για πράξη ή παράλειψη του η οποία κατά το χρόνο που έλαβε χώρα δεν ήταν αντίθετη με τον ισχύοντα τότε κώδικα και δεν υπόκειται σε κύρωση μείζονα αυτής που ίσχυε κατά τον ίδιο χρόνο».

Επειδή, λοιπόν, στο άρθρο 3 του ισχύοντος (2019) Κώδικα Δεοντολογίας γίνεται παραπομπή στον Κώδικα δεοντολογίας του 2015, σχετικά με τα πρόσωπα και τις πράξεις τους, ας δούμε τι έλεγαν τα άρθρα 2 και 3 του Κώδικα Δεοντολογίας του 2015 (εγκρίθηκε στις 25.06.2015).

«Άρθρο 2 Πρόσωπα που δεσμεύονται

Οι προβλέψεις του παρόντος Κώδικα θα εφαρμόζονται σε όλους τους αξιωματούχους των αγώνων ποδοσφαίρου, όπως επίσης στους ποδοσφαιριστές και στους διαμεσολαβητές αγώνων και ποδοσφαιριστών»

«Άρθρο 3 Χρονική Εφαρμογή

Ο παρών Κώδικας θα εφαρμόζεται για παραπτώματα που διαπράχθηκαν μετά την έναρξη της ισχύος του.

Κατ’ εξαίρεση, δύναται να τύχουν εφαρμογής οι διατάξεις του παρόντος κώδικα σε παραπτώματα και συμπεριφορές που παρουσιάστηκαν σε προγενέστερο χρόνο και κατ’ απώτερο διάστημα μέχρι ένα έτος πριν από την έναρξη ισχύος του, εφόσον για το παράπτωμα ή την συμπεριφορά αυτή δεν έχει κληθεί και δεν έχει ελεγχθεί το συγκεκριμένο πρόσωπο από κανένα άλλο αρμόδιο αθλητικό όργανο και τούτο μόνο στην περίπτωση που κατά τον χρόνο αυτόν η πράξη ή η παράλειψη του προσώπου αποτελούσε πειθαρχικό αδίκημα προβλεπόμενο και τιμωρούμενο από τους τότε εν ισχύ κανονισμούς και ιδίως τον πειθαρχικό κώδικα».

Πότε συμπληρώνεται το «κατ’ απώτερο διάστημα μέχρι ένα έτος πριν από την έναρξη ισχύος» του Κώδικα Δεοντολογίας του 2015; Στις 25.06.2014.

Υπάρχει στο διάστημα του χρόνου αυτού (25.06.2015 – 25.06.2014) ποδοσφαιρικό γεγονός που προέκυψε, δικάστηκε και τελεσιδίκησε ενώπιον των δικαστικών οργάνων του ποδοσφαίρου; Βεβαίως. Η αστεία ιστορία ότι δήθεν κάποιοι από τη Βέροια έστησαν ένα ματς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη για να λήξει 3-0, χωρίς πουθενά να αναφέρεται καμία συμμετοχή του Ολυμπιακού.

Γι’ αυτό το λόγο η κα Σπανού δεν το περιέλαβε στην έκθεση της. Επειδή δεσμευόταν από τη διάταξη του άρθρου 3 του Κώδικα Δεοντολογίας του 2015.

Τι σημαίνει η οριοθέτηση του ως άνω χρονικού ορίου του Κώδικα του 2015, ο οποίος έχει εφαρμογή στις περιπτώσεις που ο ΠΑΟΚ «καταγγέλλει» με το υπόμνημα του;

Ότι όλες αυτές οι δήθεν υποθέσεις για τις οποίες ο «Δικέφαλος» εγκαλεί, επίσης δήθεν, τον κ. Μαρινάκη, τον Ολυμπιακό και μια σειρά αξιωματούχους της τότε διοίκησης της ΕΠΟ, καθώς και στελέχη της Νομικής Υπηρεσίας και της ΚΕΔ/ΕΠΟ «δεν υπάρχουν» για τον Κώδικα Δεοντολογίας.

Ο ίδιος ο Κώδικας του 2019, με την παραπομπή του στον Κώδικα του 2015, μετατρέπει σε απαράδεκτη κάθε πειθαρχική διαδικασία για αυτά τα, δήθεν, αδικήματα, καθώς όλα όσα παρουσιάζονται και περιλαμβάνονται στο υπόμνημα του ΠΑΟΚ εξελίσσονται χρονικά το 2012 (όπως η υπόθεση Εθνικού Γαζώρου) κι εκεί τελειώνουν.

Γι’ αυτό σας λέω, οι τύποι είναι σατανάδες! Κατέθεσαν υπόμνημα με δήθεν στοιχεία που η Επιτροπή Δεοντολογίας, σύμφωνα με τον Κώδικα δεοντολογίας που σήμερα ισχύει, απαγορεύεται να πάρει υπόψη της! Και ο Ιβάν Σαββίδης συνεχίζει να τους πληρώνει…

Υ.Γ. Σεβόμενος μεγάλα τμήματα του περιεχομένου του υπομνήματος (αντιλαμβάνεστε πως το έχω στα χέρια μου), επειδή αγγίζει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ανθρώπων (κυρίων και κυριών) που δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο, δεν δημοσιεύω τα «συγκλονιστικά» αποσπάσματα να πεθάνει από τα γέλια κι ο Λευκός Πύργος!!!