18.2 C
Athens

Τραγικό: Οι 25 που χάθηκαν στο «οικόπεδο της φρίκης» απείχαν λίγα μέτρα από τη σωτηρία (video)

Βίντεο από drone δείχνει ότι υπήρχαν σκαλιά, αλλά είτε έχασαν τον προσανατολισμό τους, είτε δεν τα είδαν λόγω του πυκνού καπνού

Οι νεκροί στο Μάτι έχουν ξεπεράσει τους 90 σύμφωνα με τις πληροφορίες, ωστόσο σημείο αναφοράς της μεγάλης αυτής τραγωδίας θα παραμείνουν για πάντα οι 25 άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν στο «οικόπεδο της φρίκης» και κάηκαν ζωντανοί, απέχοντας μόλις λίγα μέτρα από την ακτή που θα σήμαινε και τη σωτηρία τους.

Ένα βίντεο που τραβήχτηκε από drone έρχεται να σοκάρει ακόμα περισσότερο, καθώς δείχνει ότι αυτοί οι άνθρωποι απείχαν ελάχιστα από τη σωτηρία τους, αφού περίπου 100 μέτρα από εκεί που βρίσκονταν υπήρχαν σκαλιά.

Δεδομένου ότι ανάμεσά τους ήταν μάλλον δύσκολο να μην υπήρχαν και κάτοικοι του Ματιού, που γνώριζαν την περιοχή, το πιθανότερο είναι να μην κατάφεραν να δουν τα σκαλιά μέσα στον καπνό που είχε δημιουργήσει η τεράστια πυρκαγιά, ή να έχασαν τον προσανατολισμό τους μέσα στον πανικό τους.

Στο βίντεο που προέβαλε η εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι μαζί στις 7» μέσω drone φαίνεται πως η πορεία τους από τη στιγμή που μπλοκαρίστηκαν στο οικόπεδο, μέχρι τη θάλασσα, δεν είναι παρά μερικές δεκάδες μέτρα.

Βρέθηκαν στο οικόπεδο πλάι στη θάλασσα, ωστόσο δεν έβρισκαν διέξοδο. Κι όμως, όπως διακρίνει κανείς στο βίντεο τα σκαλιά, που οδηγούσαν στη σωτηρία απείχαν λίγα μέτρα. Κι αυτό το γεγονός κάνει την ιστορία αυτής της μαζικής απώλειας ανθρώπινων ψυχών ακόμα πιο τραγική απ’ ό,τι έτσι κι αλλιώς είναι…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς