17.7 C
Athens

Παραιτηθείτε επιτέλους!

Η ΚΕΔ έχει μακράν τον πιο ακατάλληλο και αποτυχημένο αρχιδιαιτητή. Ο Περέιρα έκρινε ότι ο Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας) πρέπει να συνεχίσει να σφυρίζει στους αγώνες του πρωταθλήματος και του κυπέλλου ενώ η επιτροπή διαιτησίας της UEFA τον έχει βάλει δια παντός στο «ψυγείο».

Ευθύνες φυσικά δεν έχει μόνο ο Περέιρα και τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔ. Πιο σοβαρές είναι εκείνες των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας που επικύρωσαν τους πίνακες για την νέα αγωνιστική περίοδο. Είχαν πάρει τα μηνύματα από το εξωτερικό αλλά τα αγνόησαν με επιδεικτικό και προκλητικό τρόπο.

Ο Κολίνα και οι συνεργάτες του εξέθεσαν άσχημα την ΚΕΔ και την ΕΠΟ. Δεν ορίζουν τον διαιτητή που αυτές υποστηρίζουν και προστατεύουν. Ο δήθεν κατάλληλος για την πρώτη επαγγελματική κατηγορία στην Ελλάδα είναι persona non grata για τους αγώνες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ο λόγος είναι απλός. Όσα έκανε ο Κομίνης στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ είναι αδιανόητα για την επιτροπή διαιτησίας της UEFA. Η απόφαση για την τύχη του αγώνα μετά από δύο ώρες και η αλλαγή του σκορ στα αποδυτήρια αποτελούν κορυφαία παραδείγματα προς αποφυγή.

Για τον Περέιρα όμως και την ΕΠΟ είναι αρκετοί λόγοι για επιβράβευση και για παραμονή στους πίνακες. Τους έφτυσαν από την UEFA και αυτοί νομίζουν ότι έπιασε ψιλόβροχο. Η ελληνική διαιτησία διασύρεται σε διεθνές επίπεδο. Έχει καταντήσει ανέκδοτο στην Ευρώπη. Σε όλα τα τουρνουά συζητούσαν για τον Κομίνη και την Τούμπα! Φανταστείτε τι λένε τώρα που έμαθαν ότι θα σφυρίξει ξανά στη Super League!

Είναι καιρός για παραιτήσεις. Αρχικά του Περέιρα. Ας φέρουν άλλον από το εξωτερικό. Υπάρχουν πολλοί ξένοι πρώην διαιτητές που μπορούν να αντεπεξέλθουν. Ο Πορτογάλος δεν μπορεί να προσφέρει. Πήγε σαράντα χρόνια πίσω την διαιτησία στον τελικό του κυπέλλου. Οι επιλογές του για τους φετινούς πίνακες τίθενται υπό αμφισβήτηση. Από την στιγμή που γνώριζε για τον Κομίνη και τον διατήρησε.

Υπόλογοι είναι επίσης όσοι ενέκριναν την παραμονή του Κομίνη στη Super League. Σε σοβαρή χώρα δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Όχι στο ποδόσφαιρο. Πουθενά. Στην Ελλάδα όμως επιτρέπονται τα πάντα. Ακόμα και τα μεγαλύτερα σκάνδαλα. Στο εξωτερικό προοδεύουν γιατί υπάρχουν όρια που δεν μπορεί να ξεπεράσει κανένας.

Και έχεις τον Βασάλο να σου λέει ότι η νέα χρονιά θα είναι καλύτερη. Γιατί, μεταξύ άλλων, η ΚΕΔ θα έχει πλήρη σύνθεση. Δεν σφυρίζουν όμως τα μέλη της. Ο Κομίνης θα κληθεί να το κάνει. Και αρκετοί άλλοι σαν αυτόν. Παραιτηθείτε επιτέλους. Τώρα που είναι ακόμα νωρίς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς