19.7 C
Athens

Δεν διαλύθηκαν μόνοι τους, τους διέλυσε το #mexritelous!

Είναι τόσα πολλά αυτά που έγιναν το απόγευμα στον ΕΣΑΚΕ που κανονικά θα έπρεπε να γράφω δυο 24ωρα για να τα καλύψω και να τα αναλύσω επαρκώς. Επειδή όμως αυτό δε γίνεται, θα προσπαθήσω να σας βάλω στο κλίμα τον τίτλο μιας καλτ ταινίας: Πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι και ο τραυματισμένος καλλιτέχνης αναστενάζει…

Οι παλιοί, αυτοί που πρόλαβαν στις δόξες του το παλιό ΠΑΣΟΚ το ορθόδοξο θα θυμούνται ότι κάπου στο 1984 η ΕΡΤ βομβαρδίστηκε από αμέτρητα τηλεφωνήματα σοκαρισμένων τηλεθεατών, οι οποίοι είδαν την περιβόητη σκηνή με τον προφανώς ενήλικο σκηνοθέτη που υποκρινόταν ότι θήλαζε τη μητέρα του.

Μετά τα όσα έγιναν σήμερα στον ΕΣΑΚΕ, ο συνεταιρισμός βαράει διάλυση. Σημειώστε την ημερομηνία: 21/5/2020 (χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και ειδικά στις εορτάζουσες…). Οι σφαίρες έπεσαν χαλάζι και ο ενήλικος σκηνοθέτης μάλλον βύζαξε για τελευταία φορά τη μαμά του. Κι ας προσπαθεί η μαμά με διαρροές να εμφανιστεί ισχυρή και έτοιμη για ακόμα μια θητεία. Τελειώσανε αυτά, κύριοι. Και κυρίες.

Ο Βαγγέλης Τσάπας έριξε ίσως τη χαριστική βολή στο ετοιμοθάνατο πτώμα της Basket League. Η δήλωση πως δεν έγινε ψηφοφορία για τον πρωταθλητή, ακούγεται αδιανόητη. Είναι όμως αυτή που δίνει και την εξήγηση για το ότι κάθε μισή ώρα εμφανίζονταν και διαφορετικά «αποτελέσματα» από τους πρόθυμους (ηλίθιους;).

Ο Παναθηναϊκός πούλησε όλους εκείνους που τον στήριζαν τόσα χρόνια. Καλά να πάθουν. Με το να αρνηθεί να μπει στην κουβέντα μιας κεντρικής διαχείρισης καταρχάς. Κυρίως όμως, με την κουτοπονηριά που «ψηφίστηκε»(;) περί μη αντικατάστασης ομάδων. Να το κάνω λιανά. Με αυτόν τον τρόπο, ο Παναθηναϊκός του μεγαλοεπενδυτή Μάνου Παπαδόπουλου θεωρεί ότι έκλεισε την πόρτα στον Ολυμπιακό. Ο οποίος, θα μπορούσε ως υποψήφιος επιλαχών να έχει τη δυνατότητα της επιστροφής στην Α1, αν και εφόσον.

Τι κατάφεραν όμως με αυτή την κουτοπονηριά οι… «οικοδεσπότες» της Basket League; Να τα κάνουν σαν τα μούτρα τους. Από τη στιγμή που επικυρώθηκε(;) η απόφαση για δικαίωμα συμμετοχής μόνο των ομάδων εκείνων που θα έχουν εξασφαλισμένη εγγυητική 60+140 χιλιάδων ευρώ πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, ένα… καρεδάκι θα κουνήσει μαντήλι. Κι αν όχι τότε, σίγουρα όταν έρθει η ώρα να δικαιολογήσει το που βρήκε τα χρήματα αλλά και την ύπαρξη ενός μπάτζετ μίνιμουμ 600 χιλιάδων ευρώ.

Στα παραπάνω προσθέστε και το γεγονός πως κάθε ομάδα θα πρέπει να δηλώσει έδρα 1.200 θέσεων. Πόσοι είναι αυτοί νομίζετε που θα τα καταφέρουν; Ακόμα και ο υγιής οικονομικά Ήφαιστος θα πρέπει είτε να φτιάξει νέο κλειστό είτε να ρίξει έναν… τοίχο για να επεκτείνει το υπάρχον.

Το μεγάλο γλέντι βεβαίως έρχεται με την επικύρωση(;) της συμφωνίας για τη διαιτησία. Επί της ουσίας, η διαιτησία περνάει στον ΕΣΑΚΕ (και οι παρατηρητές μαζί) ή σε όποιον τέλος πάντων διαδεχθεί τον «νεκρό» συνεταιρισμό. Θα αντιδράσει λέτε ο Γ. Βασιλακόπουλος που προσπαθεί να πείσει εαυτόν και αλλήλους ότι θα παραμείνει στη θέση του;

Οι σύλλογοι της Basket League κατάλαβαν ότι ο Παναθηναϊκός τους πούλησε κανονικότατα. Αφενός τους έβαλε φρένο στην κεντρική διαχείριση και αφετέρου προσπάθησε να κλείσει την πόρτα στον Ολυμπιακό. Δηλαδή, να παραμείνει νεκρό το πρωτάθλημα μόνο και μόνο για να το κατακτήσει μια ακόμα φορά. Την τελευταία, αφού και οι ίδιοι οι Πράσινοι καταλαβαίνουν ότι το τέλος έρχεται. Ο ΠΑΟ με το πετσοκομμένο μπάτζετ πιστεύει ότι θα μπορέσει του χρόνου να πάρει ένα τελευταίο πρωτάθλημα, αλλά μονάχα εφόσον δε θα βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος εμφανίζει μια σαφώς μεγαλύτερη δυναμική χάρη στους Αγγελόπουλους. Την ώρα δε, που γίνονται όλα αυτά, τα αδέρφια, ο Σκινδήλιας, ο Λεπενιώτης και ο Μπαφές κάθονται ανέμελοι και βλέπουν Netflix και Άγριες Μέλισσες, παρακαλώντας να υπήρχε δυνατότητα να μπορούσαν να παρακολουθήσουν στις οθόνες τους το σημερινό Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ.

Ο Γαλατσόπουλος τελείωσε από πρόεδρος. Ακόμα και οι πιο βλάκες καταλαβαίνουν ότι δεν μπορεί αυτός ο τύπος να σταθεί ξανά στην καρέκλα του μετά απ’ όσα έγιναν σήμερα. Θέλετε και το καλύτερο; Όσα «επικυρώθηκαν», δεν θα έχουν στο τέλος καμία ισχύ. Τουλάχιστον αυτά που υποθηκεύουν το όποιο μέλλον της Basket League. Οι ομάδες είναι έτοιμες πλέον να πέσουν στα γόνατα των Αγγελόπουλων και να τους πείσουν ότι το #mexritelous είναι εδώ και δεν έχει παρακάτω. Με την ελπίδα να πάρουν συγχώρεση, να αρχίσει να συζητάει την επιστροφή του στο ελληνικό μπάσκετ ο Ολυμπιακός, να ανεβάσει αυτόματα το εκφυλισμένο προϊόν και να προσελκύσει μια νέα χορηγία που θα δώσει ζωή σε όλους. Διότι την ΕΚΟ, ξεχάστε την. Όπως και την ΕΡΤ υπό αυτές τις συνθήκες.

Ο ΕΣΑΚΕ βρίσκεται πλέον υπό διάλυση. Καλό θα είναι να μην περιμένουν οι ιθύνοντες μέχρι τις εκλογές της ΕΟΚ για να ξεκινήσουν τις διαδικασίες ανάνηψης γιατί τότε θα είναι πολύ αργά…

ΥΓ. Τι από όλα αυτά νομίζετε ότι θα επικυρωθεί στο τέλος; Και ποια θα είναι η γνώμη της ΕΕΑ;

ΥΓ2. Κάνας άλλος θα «αποκαλύψει» για Σλούκα; Κάντε βρε λίγη υπομονή, μπορεί να σας εκπλήξουν οι εξελίξεις…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς